Κορονοϊός: 22 νέα κρούσματα, συνολικά 2.192 - Στους 102 οι νεκροί

Κορονοϊός: 22 νέα κρούσματα, συνολικά 2.192 - Στους 102 οι νεκροί

Ακόμα 22 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, με το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 2.192, ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά το ίδιο διάστημα ο κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε ότι έχασε τη ζωή του ακόμα ένας άνθρωπος, όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα σήμερα, με συνολικό τον αριθμό των θυμάτων να είναι 102, εκ των οποίων 74 άντρες και 28 γυναίκες και το 89,2% έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη.

Παράλληλα, στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συνολικά 72 ασθενείς, με μέση ηλικία τα 68 έτη και το 82% εξ αυτών με υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο αριθμός των ατόμων που έχουν εξέλθει από ΜΕΘ είναι 29. 

Μέχρι στιγμής, δε, έχουν πραγματοποιηθεί 50.771 τεστ.

Στις υπόλοιπες επισημάνσεις του, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ξανά ότι η ευπαθής ομάδα του πληθυσμού, δηλαδή οι ηλικιωμένοι, παραμένουν το κύριο μέλημα.

Είπε ακόμα ότι δεν προβλέπεται τα πράγματα να είναι χειρότερα το καλοκαίρι και αναφερόμενος στις δοκιμές περί των 70 εμβολίων παγκοσμίως αυτήν την περίοδο σύμφωνα με τον ΠΟΥ, επισήμανε ότι μόνο ένα, έχει περάσει στη φάση 2 και είναι μακριά από τη μαζική παραγωγή.

Τέλος, σχολιάζοντας μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, είπε αναμένονται και νέα επιδημικά κύματα του ιού μέχρι να υπάρξει συλλογική ανοσία, εάν στο μεταξύ δεν υπάρξουν άλλα μέτρα όπως φάρμακα ή εμβόλιο.