Κορονοϊός: 18 νέα κρούσματα, συνολικά 2.744

Κορονοϊός: 18 νέα κρούσματα, συνολικά 2.744

Ακόμα 18 νέα κρούσματα κορονοϊού, 12 εκ των οποίων σε ευάλωτη ομάδα και τα 7 στην ίδια οικογένεια, καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 2.744, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά το ίδιο διάστημα, ο κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε ότι έχασε τη ζωή του ακόμα ένας άνθρωπος με το συνολικό αριθμό των θυμάτων να είναι 152.

Παράλληλα, 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι 67 ετών και το 97% να πάσχει από υποκείμενο νόσημα ή να είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Στο υπόλοιπα σημεία της ενημέρωσης του ο κ. Τσιόδρας συνέστησε την προσοχή όλων καθώς υπήρξε, όπως είπε, χαλάρωση μετά την άρση των μέτρων αλλά είναι σημαντικός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης του ιού. «Είναι κρίσιμη αυτή η περίοδος, δεν έχει τελειώσει ακόμη η μάχη με τον ιό» και δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, προειδοποιώντας ότι σε χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα κορονοϊού συνέστησε:

- Να αποφεύγουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου και όσο αυτό είναι δυνατόν.

- Να τηρούνται οι οδηγίες όταν χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

- Να γίνεται σωστή χρήση της μάσκας, καθώς η λάθος χρήση μάσκας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, εφιστώντας την προσοχή στο να έχουμε μαζί μας αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκι για την υγιεινή των χεριών, αλλά και κάποιο σακουλάκι για την αποθήκευση της μάσκας όταν την βγάζουμε

- Εξαιρετική προσοχή στην υγιεινή των χεριών μας, επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζονται χειραψίες και αγκαλιές στον εργασιακό μας χώρο καθώς ότιδήποτε ακουμπάμε είναι δυνητικά μολυσματικό.

- Να αποφεύγονται γενικότερα τις επαφές με πάρα πολλά άτομα και να περιοριστούμε σε έναν στενό κύκλο επαφών.

- Να μην επικρατήσει άγνοια κινδύνου και υποτίμηση της προσπάθειας που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα, καθώς οι μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου το περασμένο Σαββατοκύριακο εγείρουν σχετικές ανησυχίες.

- Τέλος, να εξακολουθήσει να γίνεται η επιτήρηση της υγείας μας για συμπτώματα σχετικά με τον ιό.