Κλείνει το παραλιακό μέτωπο στη Θεσσαλονίκη

Κλείνει το παραλιακό μέτωπο στη Θεσσαλονίκη

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε το κλείσιμο του παραλιακού μετώπου στη Θεσσαλονίκη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος ανακοίνωσε ότι το μέτρο του αποκλεισμού θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη το μεσημέρι, ώστε να μην επαναληφθεί το θέαμα της κοσμοσυρροής.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε τα εξής: «Μετά τις σημερινές εικόνες από τη γεμάτη Παραλία της Θεσσαλονίκης το κλείσιμό της είναι μονόδρομος. Συμφωνήσαμε με τον @konstzervas να προχωρήσουμε στο μέτρο αυτό με ισχύ από αύριο το μεσημέρι. Χρέος μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας».

Υπενθυμίζεται ότι παρεμβάσεις για να μην επαναληφθεί η εικόνα προανήγγειλε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος αναφερόμενος στην εμφάνιση  δεκάδων συμπολιτών μας στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ζητώντας του τη λήψη αυστηρότερων μέτρων. «Αυτή η εικόνα δεν θα συνεχιστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και τη σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσία του γενικού αστυνομικού διευθυντή, των επικεφαλής Διευθύνσεων και άλλων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε το κλείσιμο.

Από σήμερα αναμένεται να στηθούν κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και Σαββατοκύριακα, από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε ακόμα:

Κ. Ζέρβας για κλείσιμο παραλιακής: Είναι πόλεμος, ο καθένας πρέπει να αυτοπεριοριστεί