Κ. Ζέρβας: Η εικόνα του κόσμου στην παραλιακή δεν θα συνεχιστεί

Κ. Ζέρβας: Η εικόνα του κόσμου στην παραλιακή δεν θα συνεχιστεί

Αυτή η εικόνα δεν θα συνεχιστεί» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στην εμφάνιση  δεκάδων συμπολιτών μας στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με τον ίδιο να γνωστοποιεί ότι επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ζητώντας του τη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να συνεχιστεί και πως «από αύριο, εφόσον δεν αλλάξει αυτή η εικόνα, προχωράμε σε μέτρα», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αποκλεισμός της παραλίας, είτε να προχωρήσει στον καθορισμό «ζωνών».

 «Δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο», επισήμανε χαρακτηριστικά και όπως αποκάλυψε ο ίδιος, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας αυστηροποίηση των μέτρων και των ελέγχων.  

«Σήμερα είχαμε μια συζήτηση με τον κ. Χαρδαλιά για το πρόβλημα της Νέας Παραλίας», σημείωσε και τόνισε πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όσο και για άλλες παρόμοιες περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται συνωστισμός με την άνοδο της θερμοκρασίας.

«Εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο "plan B" και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη Νέα Παραλία. Την κλείνουμε και τελείωσε», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δήμου Θεσσαλονίκης για τα μέτρα στην παραλία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή και τη δημοτική αστυνομία.

Επίσης, σχολιάζοντας την εικόνα με τους Θεσσαλονικείς να είχαν κατακλύσει και χθες την παραλιακή ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας, που παρευρισκόταν στο τηλεοπτικό πάνελ τόνισε ότι «αυτές οι συμπεριφορές είναι επικίνδυνες και πρέπει ο καθένας μόνος του να ανακαλέσει τον εαυτό του στην τάξη».