Κεραμέως: Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται

Κεραμέως: Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται

«Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται», ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία. 

«Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες πχ εκπαιδευτικές μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ. Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους, καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία», υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης.

«Δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση. Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο. Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων», επισήμανε

«Κλειστά τμήματα σε επτά σχολεία σε σύνολο 14.000»
 

Σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στον ενήλικο πληθυσμό τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία είναι λιγότερα, ενώ όπου έχουμε χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα στα σχολεία είναι υψηλότερα, ανέφερε η κ. Κεραμέως, σημειώνοντας ότι «τα σχολεία είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας».

«Είναι κλειστά τμήματα σε επτά σχολεία από τα σχεδόν 14.000 σχολεία. Επενδύσαμε σε αυξημένα τεστ. Πάνω από το 90% των θετικών κρουσμάτων στα παιδιά προέρχονται από self test. Έχουμε και rapid test, εργαστηριακά τεστ», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στο εμβόλιο κάλεσε τους πολίτες «να αξιοποιήσουν το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης», απευθύνοντας έκκληση να εμβολιαστούν και τα παιδιά. 

«Γίνεται έρευνα για την επίθεση στον φοιτητή»
 

Για την επίθεση στο φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η υπουργός ανέφερε ότι μίλησε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό, κι έγιναν όλες οι ενέργειες, το συγκεκριμένο πρόσωπο κατέθεσε. «Γίνεται αναλυτική έρευνα σχετικά με το περιστατικά που κατέθεσε ο νεαρός» δήλωσε. Ενώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία σχολίασε ότι «είμαστε στη διαδικασία της κύρωσης των πινάκων στον ΑΣΕΠ και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση».