7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Κεραμέως: Μείωση κρουσμάτων στα παιδιά το Σεπτέμβριο με ανοιχτά σχολεία

Κεραμέως: Μείωση κρουσμάτων στα παιδιά το Σεπτέμβριο με ανοιχτά σχολεία
Εurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Τον Αύγουστο είχαμε τρεις χιλιάδες περισσότερα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών σε σχέση με τον Σεπτέμβριο οπότε άνοιξαν και τα σχολεία τόνισε νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε τον Αύγουστο καταγράφηκαν 17 χιλιάδες κρούσματα σε παιδιά ενώ το Σεπτέμβριο 14 χιλιάδες κρούσματα. «Λειτούργησαν τα πρωτόκολλα», δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Παράλληλα η υπουργός αποκάλυψε ότι πάνω από 90% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα σχολεία προέρχονται από τα self test, λέγοντας πως είναι ένα πολύτιμο εργαλείο εντοπισμού των ασυμπτωματικών για να περιορίσουμε τη διαφθορά.

«Πάνω από το 91% των καθηγητών των ΑΕΙ έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις. Πάνω από 87% του προσωπικού επίσης με δύο δόσεις. Οι φοιτητές έχουν ανοδική πορεία, έχουμε ξεπεράσει το 77%των φοιτητών που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση ή έχουν νοσήσει», διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας.

Όπως μάλιστα υπενθύμισε, όποιος θέλει να παρακολουθήσει δια ζώσης στα πανεπιστήμια είτε πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να έχει πιστοποιητικό νοσήσεις διαφορετικά πρέπει να κάνει δυο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, έχουν δοθεί κονδύλια για ενίσχυση του προσωπικού για εκτενέστερη τήρηση των μέτρων.

Σχετικά με τις παρελάσεις η κ. Κεραμέως σχολίασε ότι η όποια λύση πιθανότατα θα αφορά και τις στρατιωτικές και τις μαθητικές. «Θα ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και εν συνεχεία θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ναι στις παρελάσεις με προστασία της δημόσιας υγείας», επεσήμανε.

«Αποτρόπαιες οι σκηνές, οι ναζιστικές συμπεριφορές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, έκανα αναφορά στον εισαγγελέα και πραγματοποιείται ΕΔΕ» τόνισε η υπουργός Παιδείας. «Η βία δεν έχει καμία στα σχολεία», διεμήνυσε η κ. Κεραμέως.

Τέλος, για την αξιολόγηση η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμοστεί, καθώς είναι ένα εργαλείο για να γίνει η εκπαίδευση καλύτερη, αλλά και ένας ψηφισμένος νόμος του κράτους, ενώ κάλεσε τους συνδικαλιστές να προβαίνουν σε ουσιαστικές προτάσεις αντί να αντιμάχονται την αξιολόγηση.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία-αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Συγκεκριμένα όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή και επομένως δεν υπάρχει καμία συνέπεια για όσους συμμετέχουν στην κινητοποίηση.