Παράνομη η απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση

Παράνομη η απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση

Παράνομη έκρινε το δικαστήριο την απεργία που είχαν κηρύξει τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών για αποχή από κάθε αξιολόγηση, προκειμένου να μπλοκάρουν την εφαρμογή του ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου.

«Προχωράμε στην αξιολόγηση που αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης», αναφέρει σε tweet η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Εδώ και μέρες, η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους τους να προχωρήσουν σε απεργία-αποχή αόριστης διάρκειας, από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με μία βελτιωτική διαδικασία αξιολόγησης, με τις ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, και ΠΟΣΕΕΠΕΑ να προκηρύσσουν απεργία.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε ανοίξει η πλατφόρμα, όπου εισέρχονται οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να αυτοξιολογηθούν, το πρώτο βήμα της διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε τον Ιούλιο. Αυτός καθιερώνει τέσσερις κλίμακες βαθμολογίας των εκπαιδευτικών από το «μη ικανοποιητικός» έως το «εξαιρετικός», επιβράβευση με μόρια για όποιον περάσει την αξιολόγηση, αλλά όχι για τον στάσιμο, που θα πρέπει πρώτα να επιμορφωθεί για να φτάσει τα επίπεδα του πρώτου, αντικειμενικά κριτήρια, όπως εμπειρία και τίτλοι σπουδών, αλλά και ποιοτικά. Αυτοί είναι ορισμένοι από τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται, πυροδοτώντας ήδη τις αντιδράσεις κάθε λογής «δεινοσαύρων» της εκπαίδευσης.