Κυβερνητικές πηγές: «Καθημερινή έγνοια του κ. Τσίπρα να πει κάτι για τον Κυρ. Μητσοτάκη»

«Καθημερινή έγνοια του κ. Τσίπρα να πει κάτι για τον Κυρ. Μητσοτάκη»

Για «καθημερινή έγνοια του κ. Τσίπρα να πει κάτι για να αντιπολιτευθεί τον Κυρ. Μητσοτάκη» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που επέκρινε τον πρωθυπουργό επειδή λόγω του προγράμματός του απουσίαζε από τη Βουλή. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως στον αντίποδα «πρώτη έγνοια του Κυρ. Μητσοτάκη είναι οι επείγουσες ανάγκες της χώρας».

Πιο αναλυτικά, οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του Α. Τσίπρα αναφέρουν: «Ο κ. Τσίπρας γκρινιάζει πάλι, αυτή τη φορά επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν πήγε σήμερα στη Βουλή να του απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε την Τρίτη. Έπρεπε λοιπόν κατά τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός να ακυρώσει την προγραμματισμένη ομιλία του στις 9.30 για το Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Ίσως έπρεπε να αναβάλει την προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία του με την καγκελάριο Μέρκελ στις 11.00. Πιθανόν θα έπρεπε να ματαιώσει την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 12.15 ή να αφήσει να περιμένει τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στις 13.00 στη Βουλή. Θα μπορούσε ίσως να ακυρωθεί και το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά στις 14.00, για το μεταναστευτικό».

Και προσθέτουν: «Αντιλαμβανόμαστε ότι η καθημερινή έγνοια του κ. Τσίπρα όταν ξυπνάει είναι να πει κάτι για να αντιπολιτευθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός έχει πρώτη έγνοια τις επείγουσες ανάγκες της χώρας. Ας κάνει λίγη υπομονή ο κ. Τσίπρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τακτικός στα μηνιαία ραντεβού του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». Στις 31 Ιανουαρίου έχει προγραμματίσει να βρίσκεται στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις. Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας έχει τον χρόνο να σκεφθεί μήπως πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που αντιπολιτεύεται».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Facebook, είχε επικρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την σημερινή του απουσία από το Κοινοβούλιο ώστε να απαντήση στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με «τα αποτελέσματα της πολιτικής του στα εργασιακά, την επαναφορά των απολύσεων μετά από πέντε χρόνια και το διαρκές ξήλωμα όλων των κεκτημένων των εργαζομένων που κατάφερε να θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».