Καθαρίζεται από εύφλεκτα υλικά το οικόπεδο στο Μάτι

Καθαρίζεται από εύφλεκτα υλικά το οικόπεδο στο Μάτι

Μόλις 72 ώρες μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού, το οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εδώ και ένα χρόνο 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης, καθαρίζεται. 

Ειδικότερα, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε προχθές και έδωσε τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει εκτάκτως για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, ήδη από σήμερα το πρωί, συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και καθαρίζουν την έκταση στην οποία είχαν συγκεντρωθεί κορμοί δέντρων και εύφλεκτα υλικά.

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε στις προγραμματικές δηλώσεις την Δευτέρα ότι θα καθαριστεί άμεσα το οικόπεδο στο Μάτι στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εδώ και ένα χρόνο 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης και αποτελούν εστία κινδύνου για τους κατοίκους και την περιοχή.

Το οικόπεδο επί της λεωφόρου Μαραθώνος στα όρια του δήμου Ραφήνας και Μαραθώνα, γνωστό στην περιοχή ως «οικόπεδο Αντωνίου», χαρακτηρίστηκε «πυριτιδαποθήκη» έτοιμη να αναφλεγεί από τους κατοίκους, οι οποίοι ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση των δεκάδων τόνων καμένων κλαριών που έχουν συσσωρευτεί.

Σύμφωνα με το «Παρατηρητήριο για το Μάτι», οι διαδικασίες καθυστέρησαν σημαντικά, με υπαρκτό το ενδεχόμενο τα στοιβαγμένα κλαριά να παραμείνουν στο χώρο ακόμα έως το τέλος της φετινής χρονιάς ή και περισσότερο.

Δείτε βίντεο: