«Καρφιά» Σάκη Παπαδόπουλου για τις σχέσεις Παππά - Πετσίτη

«Καρφιά» Σάκη Παπαδόπουλου για τις σχέσεις Παππά - Πετσίτη

Αιχμές για τον Νίκο Παππά και τις σχέσεις του με τον Μανώλη Πετσίτη αφήνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας την ύπαρξη ή μη του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σκάνδαλα πολιτικής διαφθοράς, διασπάθισης και μαύρου πολιτικού χρήματος.

Με άρθρο του στα ΝΕΑ όπου εξετάζει τις σχέσεις ηθικής και πολιτικής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «πετάει καρφιά» μεταξύ άλλων και προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, επισημαίνοντας πως «κανένα κόμμα δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι κατέχει το ηθικό πλεονέκτημα. Ακόμα και εκείνα ποιυ θα μπορούσαν να το ισχυριστούν στο όνομα του τελικού τους πολιτικού σκοπού, οφείλουν να το αποδείξουν στη βάση των ενδιάμεσων στόχων τους, της τρέχουσας πολιτικής της, της ενότητας θεωρίας και πράξης».

Μάλιστα σημείωσε πως «Ειδικά για τα στελέχη των κομμάτων κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα εάν δεν το αποδεικνύει η συμπεριφορά του, οι παρέες του, η στάση ζωής του. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι "υπεράνω πάσης υποψίας" για δωροδοκία - για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες - για έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης και καταγγελιών για μίζες... Πολύ περισσότερο κανείς δεν μπορεί να βγάζει πορίσματα περί ενόχων και αθώων, περί διεφθαρμένης Δικαιοσύνης, περί "σκευωριών εγκληματικής συμμορίας", περί "επίθεσης κατά του πολιτεύματος", περί "εσχάτης προδοσίας", όταν τα όργανα της Δικαιοσύνης συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους "να έρθουν όλα στο φως", να αναζητήσουν την αλήθεια για πρόσωπα "όσο υψηλά και αν βρίσκονται"».