Κανονικά η παραλαβή από τα καταστήματα εστίασης και τα Σαββατοκύριακα
Ανατροπή για take away

Κανονικά η παραλαβή από τα καταστήματα εστίασης και τα Σαββατοκύριακα

Σε ανάκληση της απόφασης για την αναστολή λειτουργίας του take away στις «κόκκινες περιοχές» προχώρησε η κυβέρνηση καθώς προβλέφθηκε πως θα προκαλέσει σύγχυση.

«H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Συγγνώμη για την αναστάτωση αλλά αυτό το μέτρο που αποφασίστηκε χθες υπό τις προτάσεις της επιτροπής δεν μπορούσε πρακτικά να υλοποιηθεί. Ασφαλώς πρέπει να τηρούνται από όλους όμως τα υγειονομικά μέτρα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός. 

 Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο υπουργός είχε ανακοινώσει ότι σταματά το take away από τα καταστήματα εστίασης για τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Τα delivery λειτουργούν κανονικά, ωστόσο έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η  διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.

Διαβάστε ακόμα:

 Αδ. Γεωργιάδης: Η δυνατότητα να βλέπεις ότι κάτι είναι λάθος και να το διορθώνεις, δεν είναι αδυναμία