Κ. Ζέρβας: Πιθανόν η Θεσσαλονίκη να μπει σε «κόκκινο» συναγερμό

Κ. Ζέρβας: Πιθανόν η Θεσσαλονίκη να μπει σε «κόκκινο» συναγερμό

Τo ενδεχόμενο να αλλάξει η κατάσταση συναγερμού στη Θεσσαλονίκη άφησε ανοιχτό, ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ είναι στο τραπέζι η αλλαγή επιπέδου συναγερμού στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει αύριο, ενώ τόνισε ότι «είμαστε σε κρίσιμη περίοδο και αναμένουμε να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων». 

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, το χαρακτηριστικό της Θεσσαλονίκης είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 28 έτη, αρκετά μικρότερη από τον μέσο όρο της χώρας. ΄Όπως εξήγησε, η Θεσσαλονίκη όπως και τα Γιάννενα είναι πανεπιστημιουπόλεις και έχουν αρκετό κόσμο νεαρής ηλικίας. Ωστόσο, σημείωσε ότι από τους 120.000 φοιτητές που ζουν στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι 25.000 περίπου

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ισχύουν από χθες στην περιφερειακή ενότητα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι τηρήθηκαν. Πρόσθεσε δε ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι πολίτες ένιωθαν φόβο, τώρα όμως νιώθουν και κόπωση από τα μέτρα και οι αρχές πρέπει να βρουν έναν τρόπο να το αντιμετωπίσουν. 

Επιπροσθέτως, έκανε γνωστό ότι στην πόλη έχει καλυφθεί το 28% των κλινών για Covid. 

Να σημειωθεί πως έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για νυχτερινή κυκλοφορία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησαν οι αστυνομικές αρχές στην πόλη, στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Από τις 12:30 τα μεσάνυχτα έως τις 05:30 σήμερα το ξημέρωμα, οπότε και τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα καθώς η Θεσσαλονίκη έχει εισέλθει στο «πορτοκαλί» και στο «επίπεδο 3» εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. συνολικά 49 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε πολίτες που μετακινούνταν μετά τα μεσάνυχτα χωρίς να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επίσης, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 σήμερα το πρωί βεβαιώθηκαν άλλες 127 παραβάσεις, με πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, σε πολίτες που δεν τήρησαν το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας.