Ιταλικά ΜΜΕ για περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο: Εντυπωσιάζει η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης

Ιταλικά ΜΜΕ για περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο: Εντυπωσιάζει η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης

Εντυπωσιασμένος είναι ο ιταλικός τύπος από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν νωρίτερα σήμερα στη Μύκονο. Το πρακτορείο ANSA και οι εφημερίδες Corriere della Sera και La Repubblica αφιέρωσαν άρθρα στην εν λόγω απόφαση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ertnews.gr.

Συγκεκριμένα, στα μέτρα σε ισχύ από σήμερα έως τις 26 Ιουλίου, αναφέρεται η Corriere della Sera, «για την αντιμετώπιση της αύξησης των μολύνσεων Covid στο ελληνικό νησί της Μυκόνου, ένα από τα πιο δημοφιλή και με μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες από όλο τον κόσμο», ενώ τονίζει πως η ανακοίνωση αυτών «πραγματοποιήθηκε μετά από μερικές εβδομάδες κατά τις οποίες η καμπύλη μετάδοσης συνέχισε να αυξάνεται, όπως δήλωσαν οι αρχές, “ανησυχητικά”».

Παράλληλα, η ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι «στις 15 Ιουλίου ο αριθμός των θετικών στο νησί ξεπέρασε τους 300, τετραπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μια πρόοδος που συνδέεται με την παραλλαγή Δέλτα, πιο μεταδοτική από την Άλφα και η οποία, τουλάχιστον στη Μύκονο, επιδεινώθηκε από παράνομα πάρτι».

Αντιστοίχως, η Corriere della Sera γράφει πως οι περιοχές όπου τα κρούσματα «αυξάνονται ταχύτερα είναι τα νησιά. Μύκονος αλλά και Σαντορίνη, Ίος, Πάρος και οι πόλεις του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου, στην Κρήτη. Όλοι γνωστοί τουριστικοί προορισμοί και επομένως κρίσιμοι για την ανάκαμψη του τουρισμού, ένα τομέα από τον οποίο εξαρτάται το ένα πέμπτο της εθνικής οικονομίας της Ελλάδας. Ως γνωστό πριν από το καλοκαίρι σε πολλά νησιά είχε ξεκινήσει μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού για νησιά Covid-free».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το πρακτορείο ANSA, το οποίο μιλά για τη Μύκονο ως «έναν εξαιρετικά δημοφιλή τουριστικό προορισμό αλλά και ψυχαγωγίας», ενώ υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα βιώνει αύξηση των κρουσμάτων αυτές τις μέρες, κυρίως λόγω της παραλλαγής Δέλτα».

Τέλος, η εφημερίδα La Repubblica αναφέρεται στη «περίπτωση της Μυκόνου» ως «εμβληματική της τάσης αυτού του καλοκαιριού του 2021, όπου οι όποιες αρχικές ελπίδες της τουριστικής περιόδου φαίνεται τώρα να βρίσκονται πίσω μας. Το ελληνικό νησί, μια από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες της θερινής νυχτερινής ζωής, επίσης αγαπημένη από τους Ιταλούς, αναγκάστηκε να καθιερώσει βραδινή απαγόρευση 5 ωρών, για να σταματήσει η «ενοχλητική» άνοδος της καμπύλης μετάδοσης».

Διαβάστε ακόμη:

Eστίαση - Τουρισμός: Υποχρεωτικός έλεγχος από σήμερα σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους σε έξι περιοχές

Πόσο στοίχισαν τα ξέφρενα πάρτι στη Μύκονο - Ξεσπούν οι επιχειρηματίες στο νησί