Πόσο στοίχισαν τα ξέφρενα πάρτι στη Μύκονο - Ξεσπούν οι επιχειρηματίες στο νησί

Πόσο στοίχισαν τα ξέφρενα πάρτι στη Μύκονο - Ξεσπούν οι επιχειρηματίες στο νησί

Τα ξέφρενα πάρτι στη Μύκονο οδήγησαν την κυβέρνηση στη λήψη περιοριστικών μέτρων για το νησί των Ανέμων. Οι επιχειρηματίες της εστίασης μέσω των οργανώσεών τους πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ οι ξενοδόχοι ξεσπούν κατά της ανευθυνότητας ορισμένων που παράνομα οργάνωναν κορονοπάρτι.

Επιχειρηματίες του νησιού αναφέρουν πως τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς δεν υπήρχε τήρηση των μέτρων, όχι μόνο για όσους οργάνωναν κορονοπάρτι σε βίλες, αλλά και για τη νυχτερινή διασκέδαση με εκατοντάδες νέους και νέες να χορεύουν σε ξέφρενους ρυθμούς έξω από τα καταστήματα στα σοκάκια της Μυκόνου.

Ωστόσο, επισημαίνουν, πως τα εστιατόρια δεν ευθύνονται για αυτή την κατάσταση, καθώς τηρούσαν τα μέτρα κατά της πανδημίας ευλαβικά και ίσως είναι άδικο να «πληρώσουν» τον λογαριασμό της ανευθυνότητας ορισμένων. Αυτή τη στιγμή οι ενώσεις επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο νησί (Σ.Ε.Ε.Χ.Ω.Μ και Σ.Ε.Δ.Ε.Μ) αποφασίζουν τη στάση που θα τηρήσουν και αναμένεται να εκδώσουν και σχετική ανακοίνωση.

Χαρακτηριστική εντούτοις είναι η ανακοίνωση που είχε εκδώσει πριν από μία βδομάδα το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης και Εστίασης Μυκόνου (ΣΕΔΕΜ), με την οποία ξεσπούσε κατά όσων οργανώνουν κορονοπάρτι στο νησί και με αρκετά ειρωνική διάθεση ανέφεραν:

«Με χαρά ενημερώνουμε όλες και όλους εσάς, τους φίλους και επισκέπτες μας ότι, τα προγραμματισμένα events των επιχειρήσεών μας, τα μεταφέρουμε σε χώρους που επιτρέπεται νόμιμα η διεξαγωγή τους, δηλαδή σε ΒΙΛΕΣ και ΣΚΑΦΗ.Πιο αναλυτικές οδηγίες για τον τόπο και την ημερομηνία διεξαγωγής όλων αυτών των πάρτι, θα ανακοινώνει η κάθε επιχείρηση.Στα πάρτι αυτά μπορείτε να εισέρχεστε χωρίς τεστ, να είστε όρθιοι, να χορεύετε όπως παλιά και θα έχετε έκπτωση 30%, αφού δεν θα κόβονται αποδείξεις ούτε θα ασφαλίζεται το προσωπικό.

Υ.Γ. 1: Η παραπάνω ανακοίνωση ισχύει για πέντε ημέρες και θα επανέλθουμε όταν δούμε το νέο ΦΕΚ της κυβέρνησης. Την περιμετρική ασφάλεια του πάρτι θα την αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία.

Υ.Γ. 2: Η ανακοίνωση εκδίδεται μετά τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν για το “υπέροχο” και “ανεμπόδιστο” πάρτυ που διοργανώθηκε χθες στο νησί μας»

Όπως φαίνεται όμως παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αρχών τα πάρτι συνεχίστηκαν και η επιδημιολογική εικόνα του νησιού επιβαρύνθηκε, κάτι που ανάγκασε τις αρχές στην επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Στους χαμένους των νέων μέτρων ανήκουν και οι ξενοδόχοι. Το Liberal επικοινώνησε με δύο επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους τόσο κατά όσων δεν τηρούσαν τα μέτρα, όσο και κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς δεν είχαν επιβληθεί αρκετά πρόστιμα, ούτε υπήρχε επαρκής έλεγχος. Οι επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί στις κρατήσεις, ωστόσο εκτιμάται πως θα έχει αντίκτυπο, όχι όμως τόσο μεγάλο.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ισχύουν μέχρι τις 26 Ιουλίου στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης και περιλαμβάνουν:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.