Ιταλία: Πιθανή η μείωση του χρονικού διαστήματος για την τρίτη δόση

Ιταλία: Πιθανή η μείωση του χρονικού διαστήματος για την τρίτη δόση

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο της μείωσης του χρονικού διαστήματος για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της Ιταλίας, όπου καταγράφηκαν 10.544 κρούσματα και 48 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της πανδημίας, στη χώρα τα κρούσματα είναι 4.904.441 και 133.082 οι θάνατοι.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν 534.690 μοριακά τεστ, το 2% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 512 ασθενείς και 4.145 στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Ο υπεύθυνος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο, υπογράμμισε ότι «βαθμιαία, το νέο κύμα κρουσμάτων από την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη μετακινείται προς την Ιταλία και την Γαλλία. Στην Ιταλία, μέχρι τώρα η αυξητική τάση είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να μεγαλώνει».

Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώνεται στην ηλικιακή κατηγορία 30 με 50 χρόνων, ενώ καταγράφεται μια πιο περιορισμένη αύξηση στα παιδιά ηλικίας 6 με 11 ετών.

Ο υπεύθυνος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, τέλος, υπογράμμισε ότι «η μείωση του χρονικού διαστήματος, που έως τώρα είναι έξι μήνες, για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου δεν θα είχε αρνητική επίπτωση και θα μπορούσε να προσφέρει μια κάποια δυνατότητα επιτάχυνσης της εμβολιαστικής εκστρατείας».