7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Ιταλία: Η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζει αυστηροποίηση των μέτρων

Ιταλία: Η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζει αυστηροποίηση των μέτρων

Η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να εγκρίνει νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα νέα κρούσματα, λόγω και της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας των παραλλαγών του ιού, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 

Οι πιθανοί περιορισμοί, οι οποίοι εξετάζονται από την επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ρώμης, είναι η αυστηροποίηση των μέτρων σε όλη τη χώρα τα σαββατοκύριακα, όπως και η απαγόρευση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σε όλες τις περιοχές όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Στόχος της επιλογής αυτής είναι να μην μετατρέπονται τα εμπορικά κέντρα και τα καφέ σε χώρους συνωστισμού, ιδίως για τους νέους.

Παράλληλα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προσπαθεί να επιταχύνει όσο γίνεται περισσότερο τη διαδικασία εμβολιασμού με στόχο από τις αρχές Απριλίου να μπορούν να χορηγούνται τουλάχιστον 500.000 δόσεις την ημέρα. Η εκστρατεία εμβολιασμού αναμένεται να επεκταθεί, εκτός από τα νοσοκομεία, τα μικρά ιατρεία των οικογενειακών γιατρών και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, και σε χιλιάδες χώρους εργασίας.