ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2017η
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Ιταλία: «Eπαρκείς απαντήσεις» από τον ΕΜΑ για το AstraZeneca ζητά ο υπ. Υγείας

Ιταλία: «Eπαρκείς απαντήσεις» από τον ΕΜΑ για το AstraZeneca ζητά ο υπ. Υγείας
APimages

Σε δηλώσεις του στον ιστότοπο της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, o Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα αναφέρθηκε στην απόφαση της χώρας του να αναστείλει «προσωρινά και προληπτικά» την χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού που παράγεται από την φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca.

«Ευχόμαστε μέχρι την Πέμπτη ο Εma να μας δώσει επαρκείς απαντήσεις, ώστε να ξαναρχίσει η χορήγηση. Ευελπιστούμε ότι θα προκύψουν όλα τα αναγκαία καθησυχαστικά στοιχεία», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

«Όποιος έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου δεν πρέπει να ανησυχεί. Πρόκειται μόνον για μια προληπτική παύση. Τα εμβόλια είναι και παραμένουν το κύριο όπλο με το οποίο θα αφήσουμε πίσω μας αυτούς τους δύσκολους μήνες», πρόσθεσε ο Σπεράντσα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η Ιταλία, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, αναμένει να τις παραδοθούν συνολικά 50 εκατομμύρια δόσεις των διαφόρων εμβολίων και κατά το τρίτο τρίμηνο 80 εκατομμύρια δόσεις. «Πρόκειται για μια σημαντική επιτάχυνση, την οποία πρέπει να μετατρέψουμε και σε ικανότητα χορήγησης των σκευασμάτων αυτών, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας», υπογράμμισε ο Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ