Ιταλία: Ενισχυμένοι έλεγχοι της αστυνομίας για να αποτραπεί έξοδος το Πάσχα

Ιταλία: Ενισχυμένοι έλεγχοι της αστυνομίας για να αποτραπεί έξοδος το Πάσχα

Οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι ενισχυμένοι κατά την διάρκεια των γιορτών του Πάσχα στην Ιταλία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της επιδημίας Covid-19 , ώστε να εμποδισθούν οι Ιταλοί να μετακινηθούν άνευ λόγου έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμοργκέζε.

«Το Πάσχα επίσης πρέπει να μείνουμε στο σπίτι για το καλό το δικό μας και των οικείων μας και για να επιτρέψουμε στην Ιταλία να ξαναξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν», δηλώνει η υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή της στην Corriere della Sera.

Για τον λόγο αυτόν οι αστυνομικοί έλεγχοι για τις μετακινήσεις θα ενισχυθούν, για να αποφύγουμε οι άνθρωποι να μετακινηθούν προς την δεύτερη κατοικία τους ή προς τους τουριστικούς προορισμούς. Όσοι δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν την μετακίνησή τους, θα υποστούν κυρώσεις, λέει η υπουργός.

Επίσης η υπουργός απηύθυνε έκκληση για αυτοπειθαρχία και σεβασμό των κανόνων ως συλλογική πράξη ευθύνης. «Καταλαβαίνω ότι κλεισμένοι στο σπίτι και με την άφιξη του καλοκαιριού, οι Ιταλοί έχουν μεγάλη επιθυμία να επιστρέψουν στο φυσιολογικό. Θα το κάνουμε, αλλά δεν μπορείτε να αφήσετε την προφύλαξή σας τώρα με ανεύθυνες συμπεριφορές», επισήμανε η υπουργός Εσωτερικών.