Ιταλία: 72.000 οικογένειες ζήτησαν το «μπόνους διακοπών»

Ιταλία: 72.000 οικογένειες ζήτησαν το «μπόνους διακοπών»

Από χθες τα μεσάνυχτα, μόλις δηλαδή κατέστη δυνατή η υποβολή της σχετικής αίτησης, 72.000 ιταλικές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα ζήτησαν και έλαβαν το λεγόμενο «μπόνους διακοπών», το μέτρο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε που στοχεύει στην στήριξη του τουριστικού τομέα, ο οποίος και παράγει το 13% του ΑΕΠ της χώρας.

Το σχετικό μπόνους προβλέπει την κάλυψη με 150 ευρώ των εξόδων διαμονής σε ξενοδοχεία, πανσιόν και ενοικιαζόμενα δωμάτια για ένα άτομο, με 250 ευρώ για οικογένεια δυο ατόμων και μέχρι και 500 ευρώ για τριμελή οικογένεια με περιορισμένο εισόδημα.

«Τα μπόνους που ζητήθηκαν αντιστοιχούν σε περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ, είναι μια χειροπιαστή βοήθεια προς τις οικογένειες», έγραψε στο διαδίκτυο ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι. Πρόσθεσε, δε, ότι ήδη σήμερα περίπου 20 οικογένειες έκαναν χρήση του βοηθήματος αυτού σε ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας.

Πρόκειται για χρηματικό ποσό το οποίο πρέπει να ξοδευτεί --μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου-- υποχρεωτικά εντός του 2020, με διαμονή σε ένα ξενοδοχείο ή σε οποιαδήποτε άλλη δομή φιλοξενίας τουριστών.