Ιταλία: 259 κρούσματα και 26 θάνατοι - Ο χαμηλότερος αριθμός νεκρών από τις 2 Μαρτίου

Ιταλία: 259 κρούσματα και 26 θάνατοι - Ο χαμηλότερος αριθμός νεκρών από τις 2 Μαρτίου

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 259 νέα κρούσματα, ενώ 26 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Ιταλία, βάσει του επίσημου υπολογισμού, να φτάσει τα 237.290  και οι νεκροί  τους 34.371.

Στο μεταξύ, 207 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά, 3.489 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 22.213 έχει αποφασιστεί η κατ΄οίκον καραντίνα.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση: νόσησαν 37 λιγότεροι άνθρωποι. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 18, ενώ οι θεραπευμένοι περιορίσθηκαν κατά 865. Ο αριθμός των νεκρών είναι ο χαμηλότερος από τις 2 του περασμένου Μαρτίου ενώ το 85% των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να καταγράφεται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης της Ρώμης Νικόλα Τζινγκαρέτι ζήτησε από την κυβέρνηση Κόντε, οι εκλογικές διαδικασίες των αναμετρήσεων σε δήμους και περιφέρειες που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, να μην διεξαχθούν μέσα σε σχολικά κτήρια. Ο Τζινγκαρέτι ζητά, για λόγους ασφαλείας, να επιλεγούν εναλλακτικοί χώροι, όπως για παράδειγμα, δημόσια κέντρα άθλησης.

Από σήμερα, τέλος, έλαβαν την απαιτούμενη άδεια επαναλειτουργίας θέατρα, κινηματογράφοι και αίθουσες συνεδρίων. Σε όλους αυτούς τους χώρους, οι πολίτες θα πρέπει να κρατούν απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου. Πολλοί κινηματογράφοι, όμως προς το παρόν, παρέμειναν κλειστοί.

AP Photo/Antonio Calanni

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ