Ισραηλινός πρέσβης στις ΗΠΑ: H Χαμάς έκρυβε ηλεκτρονικό σύστημα παρεμβολών σε κτίριο στη Γάζα

Ισραηλινός πρέσβης στις ΗΠΑ: H Χαμάς έκρυβε ηλεκτρονικό σύστημα παρεμβολών σε κτίριο στη Γάζα

Η Χαμάς έκρυβε ηλεκτρονικό σύστημα παρεμβολών μέσα στο κτίριο στη Γάζα που στέγαζε γραφεία διεθνών μέσων ενημέρωσης και επλήγη κατά την πρόσφατη σύγκρουση, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρέσβη στις ΗΠΑ Γκιλάντ Ερντάν.

Ο Ερντάν συναντήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη με τα διευθυντικά στελέχη του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP), ένα από τα μέσα ενημέρωσης που στέγαζαν γραφεία τους στο συγκεκριμένο κτίριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας, ο Ερντάν «ενημέρωσε διευθυντικά στελέχη του AP ότι η Χαμάς χρησιμοποιούσε το κτίριο για να αναπτύξει νέο εξοπλισμό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος)», το ισραηλινό αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές, στον ουρανοξύστη στεγάζονταν «στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών της Χαμάς, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξής της και μια τεχνολογική μονάδα».

«Αυτή η μονάδα ανέπτυξε ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρεμβολών για χρήση εναντίον του αμυντικού συστήματος Iron Dome», δήλωσε ο πρέσβης, στην ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, επικαλούμενος «άμεση απειλή εναντίον Ισραηλινών αμάχων».

Ενώ επισήμανε ότι δεν πίστευε ότι το πρακτορείο ειδήσεων «γνώριζε» την παρουσία αυτής της «μυστικής μονάδας» μέσα στο κτίριο.

Τέλος, υποσχέθηκε ότι το Ισραήλ σκοπεύει να «βοηθήσει το AP να ξαναχτίσει τα γραφεία του στη Γάζα».