Ισραήλ: Ανεστάλη η λετουργία της Βουλής, βουλευτής με κορονοϊό

Ισραήλ: Ανεστάλη η λετουργία της Βουλής, βουλευτής με κορονοϊό

Η Κνέσετ, η Βουλή του Ισραήλ, ανέστειλε τις εργασίες της σήμερα καθώς μέλος της διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ ορισμένα σχολεία έκλεισαν ξανά, εν μέσω του κλίματος ανησυχίας για την απειλή αναζωπύρωσης της πανδημίας.

Αφού έλαβε επιθετικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας τον Μάρτιο και είδε τα νέα κρούσματα να μειώνονται, το Ισραήλ χαλάρωσε τα μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες. Όμως αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο εφησυχασμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναζωπύρωση της πανδημίας.

Η Κνέσετ των εκατόν είκοσι εδρών ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε από το προσωπικό που δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη η φυσική παρουσία του να μείνει στο σπίτι και όλες οι συνεδριάσεις επιτροπών που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν σήμερα αναβλήθηκαν «ενόψει της διενέργειας έρευνας για τις επιπτώσεις» που είχε η διάγνωση ότι ο Σάμι Αμπού Σαχάντα προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2.

«Απευθύνω έκκληση προς όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μου να απομονωθούν και να υποβληθούν σε τεστ», τόνισε ο Αμπού Σαχάντα μέσω Twitter. «Ο ιός κυκλοφορεί ακόμη ανάμεσά μας και η επιστροφή στη λεγόμενη ρουτίνα τον βοηθάει να εξαπλώνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα και με μεγαλύτερη ταχύτητα», πρόσθεσε.

Τα σχολεία του Ισραήλ άνοιξαν τον περασμένο μήνα, αλλά οι ανησυχίες εντείνονται όσον αφορά το ενδεχόμενο ορισμένα παιδιά να μολύνουν άλλα, παρά τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι 42 σχολεία έκλεισαν εξαιτίας κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό.

«Κάθε εκπαιδευτικός θεσμός όπου υπάρχει νοσηρότητα θα κλείνει», τόνισε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε χθες Τετάρτη, προσθέτοντας πως το προσωπικό πρέπει να επιδιώκει την προστασία του και να εφαρμόζει μέτρα για να τηρούνται αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές.

Στο Ισραήλ των 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί συνολικά ως εδώ 290 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 17.343 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Στη χώρα έχουν γίνει διαγνωστικά τεστ σε πάνω από 593.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ