Fake news ότι έδεσαν καρέτα-καρέτα  για να τη δει ο Μητσοτάκης

Fake news ότι έδεσαν καρέτα-καρέτα για να τη δει ο Μητσοτάκης

Fake news αποδεικνύεται η δήθεν «είδηση» ότι στο Καστελόριζο έδεσαν μια χελώνα καρέτα - καρέτα προκειμένου να τη δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό αποκαλύπτουν τα ellinikahoaxes.gr, ερευνώντας το θέμα που αρχικά δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα zoosos.gr και αναπαράχθηκε από φιλοκυβερνητικά sites που την υιοθέτησαν και εκ των υστέρων αναγκάστηκαν να την κατεβάσουν. Έντονη αντίδραση από τη Ν.Δ.

Όπως αναφέρουν τα ellinikahoaxes.gr, η είδηση δημοσιεύθηκε αρχικά από τη φιλοζωική ιστοσελίδα zoosos.gr και έπειτα αναπαράχθηκε από διάφορες ιστοσελίδες. Tribune.gr, altsantiri.gr, topontiki.gr, dailythess.gr, voicenews.gr, candiadoc.gr ήταν μερικές από τις ιστοσελίδες ενώ άλλες όπως το documentonews.gr, έσπευσαν να κατεβάσουν το δημοσίευμα αμέσως μετά τη διάψευσή του.

Καστελόριζο

Μετά από επικοινωνία της ellinikahoaxes με τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης-Καστελόριζου, και συγκεκριμένα με τον ανθυποπλοίαρχο Σάλλα, αποδείχθηκε ότι η εν λόγω είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ειδικότερα, ο ανθυποπλοίαρχος Σάλλας δήλωσε: «Δεν υπάρχει δεμένη χελώνα. Η συγκεκριμένη πάει συχνά εκεί, γιατί βρίσκει τροφή. Η παρουσία της είναι μόνιμη, μαζί με μερικές ακόμη. Το σχοινί που φαίνεται στο βίντεο είναι σχοινί, με το οποίο δένονται οι βάρκες στο σημείο». «Επιπλέον, κατόπιν προσεκτικότερης εξέτασης του αρχικού βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Star, είναι εμφανές πως η χελώνα δεν είναι δεμένη με σχοινί, αλλά »μπλέχτηκε» για μικρό χρονικό διάστημα σε σχοινί βάρκας. Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως »μια χελώνα καρέτα-καρέτα δέθηκε από το πτερύγιο για να την δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο», καταρρίπτεται», υπογραμμίζει η ellinikahoaxes.

ΧΕΛΩΝΑ