Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου

Σεισμική δόνηση της τάξεως των 6,1  της κλίμακας Ρίχτερ εκδηλώθηκε το πρωί στις 08:32 σε απόσταση 155 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το οποίο προσδιόρισε το εστιακό βάθος στα 66 χιλιόμετρα.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Κρήτης ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, ενώ τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι έγινε αντιληπτός σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Το Reuters μεταδίδει ότι η Αλεξάνδρεια στα παράλια της Μεσογείου και το Ασιούτ στην Άνω Αίγυπτο είναι μεταξύ των πόλεων κάτοικοι των οποίων αναφέρουν πως τα σπίτια τους και κτίρια ταρακουνήθηκαν από το σεισμό.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

«Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Κρήτη και Ρόδο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Παρόλα αυτά δεν συντρέχει κανείς λόγος ανησυχίας», ανέφερε ο ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, σύμφωνα με το flashnews.gr

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης: «Δεν υπάρχει ανησυχία. Έγινε αισθητός σε διάφορα σημεία της Κρήτης γιατί έγινε πάνω στην τεκτονική πλάκα. Μακάρι να γίνονται όλοι οι σεισμοί στη θάλασσα, όπως αυτός».