Ισχυρισμοί για βίντεο που «ενοχοποιεί» τον Κ. Κατσίφα από τα αλβανικά ΜΜΕ

Ισχυρισμοί για βίντεο που «ενοχοποιεί» τον Κ. Κατσίφα από τα αλβανικά ΜΜΕ

Συνεχίζονται οι διαρροές σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για βίντεο, που δείχνει ότι ο Κ. Κατσίφας είχε «επιθετικές διαθέσεις» προς τους αστυνομικούς και γι'' αυτό τον πυροβόλησαν.

Σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζονται αλβανικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές από την εισαγγελία, κατά τον έλεγχο του οπτικοακουστικού υλικού που παρέδωσε η RENEA (ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας), τα πλάνα δείχνουν ότι ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης δεν δέχτηκε να παραδοθεί παρά τις περί του αντιθέτου προτροπές του διαπραγματευτή. 

Συγκεκριμένα, το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Report TV μετέδωσε ότι στο συγκεκριμένο βίντεο οι άντρες της RENE καλούν τον 35χρονο να παραδοθεί αλλά εκείνος αρνείται σηκώνοντας το όπλο του, τη στιγμή που τον πλησιάζει διαπραγματευτής της αλβανικής αστυνομίας.

Κατά το Report TV, πάντα, η αντίδραση αυτή ήταν που οδήγησε τους άντρες της RENEA να ανοίξουν πυρ.

Σημειώνεται πάντως, ότι τα επίμαχα πλάνα που θα αποδείκνυαν τους εν λόγω ισχυρισμούς αυτούς δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα εκλήθη από τις εισαγγελικές αρχές των Τιράνων για ενημέρωση και προκειμένου να υποβάλλει ο ίδιος το αίτημα για παράδοση της σορού του παιδιού του  ενώ το αίτημα που είχε ήδη υποβληθεί από τους συνηγόρους της οικογένειας δεν εξετάστηκε ως αργά σήμερα το απόγευμα.