7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ: Υποχώρησαν για δεύτερη εβδομάδα τα επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Υποχώρησαν για δεύτερη εβδομάδα τα επιδόματα ανεργίας

Μείωση για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κατέγραψε ο αριθμός των νέων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, ο οποίος υπήρξε ουσιαστικά πλήρως εναρμονισμένος με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και παραμένει ακόμα αρκετά μακριά από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου κατατέθηκαν 385.000 αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, αριθμός μειωμένος κατά 14.000 σε σχέση με την εβδομάδα που είχε προηγηθεί και στα πλαίσια της μέση εκτίμησης των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg, οι οποίοι ανέμεναν να κυμανθούν στις 383.000.

Γενικότερα, κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες η αγορά εργασίας δείχνει να ενισχύεται συνεχώς με τις αιτήσεις επιδόματος να ακολουθούν πτωτική τάση, ωστόσο ο εβδομαδιαίος αριθμός τους απέχει ακόμα αρκετά από εκείνον των περίπου 200.000 που ήταν προτού κάνει την εμφάνισή της η πανδημία.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο αριθμός των αιτήσεων για επέκταση επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε στα 2,93 εκατομμύρια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουλίου, καταγράφοντας νέο χαμηλό πανδημίας.