ΗΠΑ: Παγώνουν οι μεταρρυθμίσεις στα αμερικανικά ταχυδρομεία μετά τις αντιδράσεις

ΗΠΑ: Παγώνουν οι μεταρρυθμίσεις στα αμερικανικά ταχυδρομεία μετά τις αντιδράσεις

Ο νέος γενικός διευθυντής των Αμερικανικών Ταχυδρομείων, Λούις Ντε Τζόι ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι μεταρρυθμίσεις στην υπηρεσία εν μέσω των ισχυρισμών των Δημοκρατικών ότι οι πρωτοβουλίες του αποτελούσαν μια προσπάθεια να εμποδίσει την επιστολική ψήφου στις εκλογές του Νοεμβρίου, καθ'υπόδειξη του Ντόναλντ Τραμπ.

«Για να αποφευχθεί έστω και η παραμικρή υποψία επηρεασμού της επιστολικής ψήφου, αναστέλλονται οι πρωτοβουλίες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογές» ανακοίνωσε ο Ντε Τζόι.

Χθες, η πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κάρολιν Μαλόνεϊ, δήλωσε ότι ο Ντετζόι θα καταθέσει στις 24 Αυγούστου, επισημαίνοντας ότι οι Αμερικανοί πολίτες δεν θέλουν καθυστερήσεις στην απόδοση των Αμερικανικών Ταχυδρομείων.

Προ ημερών πάντως, ο Τραμπ αρνήθηκε να εγκρίνει χρηματοδότηση 3,6 δισ. δολ. προς τις πολιτείες και 25 δισ. προς τα τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία (USPS), ώστε οι υπηρεσίες να μην είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ανάγκες εκατομμυρίων πολιτών, οι οποίοι δικαιούνται να ψηφίσουν μέσω επιστολής. 

Το Κογκρέσο έχει ήδη εγκρίνει ποσό 400 εκατ. για να βοηθήσει τις πολιτείες να διεξαγάγουν την εκλογική διαδικασία, αλλά το ποσό αυτό υπολείπεται κατά πολύ από 4 δισ. που εκτιμώνται αναγκαία για να γίνουν όλα όπως πρέπει, με δεδομένο ότι λόγω της πανδημίας, πολλοί θα επιλέξουν την επιστολική ψήφο για να προστατευθούν από πιθανή μόλυνση από κορονοϊό. 

Ο Τραμπ είπε χαρακτηριστικά «Χρειάζονται αυτά τα λεφτά για να δουλεύουν τα ταχυδρομεία και να κερδίσουν εκατομμύρια ψήφους», είπε σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox. «Αν δεν πάρουν αυτά τα λεφτά, δεν θα έχουν τα μέσα να πραγματοποιήσουν παντού αυτή τη διαδικασία». 

AP Photo/Nati Harnik