ΗΠΑ: Μικραίνει η λίστα των υποψήφιων αντιπροέδρων του Μπάιντεν

ΗΠΑ: Μικραίνει η λίστα των υποψήφιων αντιπροέδρων του Μπάιντεν

Η Γερουσιαστής Έιμι Κλόμπατσαρ δήλωσε ότι αποσύρεται επισήμως από τη λίστα πιθανών υποψήφιων αντιπροέδρων του Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι αισθάνεται πως η ιστορική στιγμή απαιτεί την επιλογή μιας έγχρωμης γυναίκας.

Ο Μπάιντεν, που θα αναμετρηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 3 Νοεμβρίου, δέχεται πιέσεις να επιλέξει μια Αφροαμερικανή ως συνυποψήφια για τον ρόλο του Αντιπροέδρου, καθώς οι φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ οξύνονται.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει ήδη υποσχεθεί ότι στη θέση του υποψήφιου Αντιπροέδρου θα βρίσκεται μια γυναίκα, και στη λίστα του υπάρχουν αρκετές μαύρες γυναίκες, όπως η γερουσιαστής Καμάλα Χάρις και η Βαλ Ντέμινγκς, μέλος του Κογκρέσου.

Κάποιοι επιφανείς Αφροαμερικανοί και ακτιβιστές έχουν δηλώσει ότι μια μαύρη γυναίκα ως συνυποψήφια του Μπάιντεν θα τον βοηθήσει να αποδείξει στους μαύρους ψηφοφόρους, που αποτελούν σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών, ότι είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και η αστυνομική βία.