ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

ΗΠΑ: Κατάρτιση σχεδίου επαναπροσδιορισμού των σχέσεων με τους Παλαιστίνιους

 ΗΠΑ: Κατάρτιση σχεδίου επαναπροσδιορισμού των σχέσεων με τους Παλαιστίνιους
APimages

Η κυβέρνηση Μπάιντεν καταρτίζει ένα σχέδιο με στόχο τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της με τους Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το προσχέδιο ενός εσωτερικού υπηρεσιακού σημειώματος.

Δύο πηγές που έχουν λάβει γνώση για το αναφερόμενο έγγραφο του υπουργείου των Εξωτερικών των ΗΠΑ το οποίο επικαλείται η εφημερίδα «The National» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν ότι αυτό βρίσκεται σε αρχικό «στάδιο επεξεργασίας».

Από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, οι βοηθοί του, έχουν δηλώσει ότι έχουν πρόθεση να αποκαταστήσουν τις σχέσεις με τους Παλαιστίνιους.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να αποκαταστήσει τη διάθεση εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο χορήγησης οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και να εργαστεί για την επαναλειτουργία της διπλωματικής αποστολής των Παλαιστινίων στην Ουάσινγκτον.

Οι συνεργάτες του Μπάιντεν έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν να επαναφέρουν το στόχο της διαπραγμάτευσης της λύσης των δύο κρατών, ως μιας προτεραιότητας της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, στη διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων. Ωστόσο κινούνται προσεχτικά ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 23 Μαρτίου στο Ισραήλ, ενώ θα ακολουθήσουν εκλογές και στα παλαιστινιακά εδάφη, που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.

Ένας μέρος του προσχεδίου του μνημονίου που επικαλέστηκε η εφημερίδα, αναφέρει ότι το όραμα των ΗΠΑ είναι «η άμεση προώθηση της ελευθερίας, της ασφάλειας και της ευημερίας των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων».

Το ίδιο έγγραφο φέρεται να αναφέρει ότι η χορήγηση οικονομικής βοήθειας 15 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους Παλαιστίνιους για την αντιμετώπιση της COVID-19 είναι ενδεχόμενο να ανακοινωθεί στο τέλος Μαρτίου.