ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο διορισμός της υπ. Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν από τη Γερουσία

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο διορισμός της υπ. Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν από τη Γερουσία

 Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκρινε ομόφωνα τον διορισμό της Τζάνετ Γέλεν ως της πρώτης γυναίκας υπουργού Οικονομικών, στέλνοντας τον διορισμό της στην ολομέλεια της Γερουσίας για ψηφοφορία, όπου αναμένεται να εγκριθεί με άνεση.

Η Γέλεν, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί του Υπουργείου Οικονομικών αφότου «έσπασε» την αντίστοιχη παράδοση με την προεδρία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας από το 2014 έως το 2018, εκτιμάται ιδιαίτερα από τους συναδέλφους της Δημοκρατικούς και από τους Ρεπουμπλικάνους. 

Η ψηφοφορία για τον διορισμό της Γέλεν έδειξε πόσο αντιτίθενται οι Ρεπουμπλικάνοι στα σχέδια του Δημοκρατικού Προέδρου, για τα οποία ζητά διμερή υποστήριξη.

Ήδη ορισμένα στελέχη του λεγόμενου GOP εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με το κόστος του πακέτου στήριξης και το αυξημένο χρέος σε μια επιστροφή στον φορολογικό συντηρητισμό μετά την αύξηση των ελλειμμάτων με τις φορολογικές περικοπές του 2017 και σχεδόν 5 τρισεκατομμύρια δολάρια στις δαπάνες για την Covid-19 πέρυσι υπό τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο Τραμπ.

Ο Μπάιντεν πρότεινε προ ημερών σχέδιο ανακούφισης από την πανδημία, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και δεσμεύτηκε να επενδύσει 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε υποδομές, έργα πράσινης ενέργειας, εκπαίδευση και έρευνα για την ενίσχυση της αμερικανικής ανταγωνιστικότητας.

Ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών Πατ Τούμεϊ, «γεράκι» των δημοσιονομικών κατά τους συναδέλφους του, είπε στην ακρόαση της Τζάνετ Γέλεν: «Εξετάζουμε μια άλλη έκρηξη δαπανών».