Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, 21:44

-A +A

ΗΠΑ: Δύο καταθέσεις στον εισαγγελέα για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, 21:44
-A +A

Δύο συνεργάτες του Ρότζερ Στόουν, του πολιτικού συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, όπως ανέφεραν σήμερα ο ένας από τους δύο μάρτυρες και ένας δικηγόρος.

Ο Τζερόμ Κόρσι, ένας δεξιός σχολιαστής που συνεργάζεται με ιστοτόπους που φιλοξενούν θεωρίες συνωμοσίας, κατέθεσε την Πέμπτη στους εισαγγελείς της ομάδας του Ρόμπερτ Μάλερ. Σήμερα επρόκειτο να εμφανιστεί ενώπιον μιας Δικαστικής Επιτροπής ενόρκων, όμως αυτή η κατάθεση αναβλήθηκε, δήλωσε ο δικηγόρος του. Την Τετάρτη το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο Κόρσι είχε κλητευθεί να καταθέσει.

Ο δικηγόρος Ντέιβιντ Γκρέι απέφυγε να σχολιάσει το περιεχόμενο της κατάθεσης που έδωσε ο πελάτης του την Πέμπτη. Στις αρχές της εβδομάδας είχε δηλώσει ότι ο ίδιος και ο Κόρσι πίστευαν ότι επρόκειτο να ερωτηθεί για τις επικοινωνίες που είχε με τον Στόουν. Σύμφωνα με τον Γκρέι, οι δύο άνδρες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το 2016 μέχρι και φέτος.

Οι εισαγγελικές αρχές φαίνεται ότι επικεντρώνονται στις επαφές που είχε ο Ρότζερ Στόουν με τον ιστότοπο WikiLeaks και τον ιδρυτή του, τον Τζούλιαν Ασάνζ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις καταθέσεις που έδωσαν διάφοροι συνεργάτες του πολιτικού συμβούλου, με τους οποίους ήρθε σε επαφή η ομάδα του Μάλερ. Πριν από τις εκλογές, ο WikiLeaks είχε δημοσιοποιήσει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν κλαπεί από το Δημοκρατικό Κόμμα και από τον προσωπικό λογαριασμό του Τζον Ποντέστα, του επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον.

Ένας άλλος συνεργάτης του Στόουν, ο ηθοποιός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών Ράντι Κρέντικο είναι προγραμματισμένο να καταθέσει σήμερα ενώπιον Δικαστικής Επιτροπής σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον. Λέγεται ότι έφερε μαζί του και τον «σκύλο θεραπείας» του, κάτι που ενέκρινε η ομάδα του Μάλερ.

Όπως και ο Κόρσι, ο Κρέντικο είχε επίσης κλητευθεί από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα. Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομάδας του Μάλερ στη Νέα Υόρκη, αλλά απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τις ερωτήσεις που του έκαναν.

Κάποια περίοδο ο Στόουν βρισκόταν σε επαφή με τον Κρέντικο, ο οποίος φέρεται ότι λειτουργούσε ως ενδιάμεσος του Ασάνζ. Ο Κρέντικο είχε πάρει συνέντευξη από τον Ασάνζ για μια ραδιοφωνική εκπομπή και τον επισκέφθηκε το 2017 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου έχει καταφύγει εδώ και έξι χρόνια για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα