7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Ιερώνυμος: Όποιος δεν θέλει να τηρήσει τη γραμμή της Εκκλησίας να αφήσει τα καθήκοντά του

Ιερώνυμος: Όποιος δεν θέλει να τηρήσει τη γραμμή της Εκκλησίας να αφήσει τα καθήκοντά του
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Μήνυμα προς όσους δεν θέλουν να τηρήσουν τη γραμμή τη γραμμή της Εκκλησίας έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του νέου μητροπολίτη Καστοριάς Καλλινίκου στον Καθεδρικό ναό της Αθήνας, καθώς τους κάλεσε να αφήσουν τα καθήκοντά τους.

Συγκεκριμένα, στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή όσα είπε στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος μητροπολίτης για την υπακοή στις συνοδικές αποφάσεις, κάλεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τον Καλλίνικο όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες στον αγώνα του να στραφεί αρχικά στον Θεό και στη συνέχεια στην Ιερά Σύνοδο, διότι πάνω από όλα είναι η υπακοή στην Εκκλησία και στη Σύνοδό της, αφού αυτή καθοδηγεί αυτό το σκάφος.

«Η Σύνοδος σε επέλεξε για να διαποιμάνεις μια Μητρόπολη σε μια ιστορική περιοχή της πατρίδας μας. Την όμορφη Καστοριά της Μακεδονίας μας. Ένας θρόνος που τον ευκλέησαν μεγάλες προσωπικότητες. Έρχεσαι σήμερα στην αλυσίδα να προστεθείς με τη θέληση και την αγάπη του Θεού μας και την ψήφο των αγίων μας για τη διαποίμανση αυτής της Ιεράς Μητροπόλεως», ανέφερε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Μάλιστα, επισήμανε στον νέο μητροπολίτη ότι δεν είναι ρόδινα τα πράγματα όταν κάποιος γίνεται αρχιερέας. «Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες, οι οποίες προέρχονται από έξω, αλλά δυστυχώς και από μέσα από την Εκκλησία».

Και πρόσθεσε: «Πιθανόν η γνώμη σου να είναι ισχυρή και σεβόμαστε την ελευθερία σου και την ελευθερία του καθενός, αλλά τότε θα πρέπει να έρθει και να μας πει "εγώ αυτό είμαι" και να αφήσει τα καθήκοντά του, να αποσυρθεί στο κελί του, στο μοναστήρι του και εκεί να έχει τις θέσεις του. Υπάρχει μια φράση που πολλοί την ακούν και ανατριχιάζουν, αποτοιχίζομαι. Αυτός που διαφωνεί και δεν θέλει να τηρήσει τη γραμμή της Εκκλησίας, της Ιεράς Συνόδου έρχεται και λέει ‘'αυτά που λέω είναι δικά μου πιστεύματα, αλλά οφείλω να κάνω υπακοή στην Εκκλησία και αποτοιχίζομαι''. Πιστεύω ότι ποτέ δεν θα μας φέρεις σε αυτήν τη δυσκολία. Η ενότητα της Εκκλησίας είναι πάνω από όλα, γιατί αυτή η ενότητα στηρίζει την αληθινή πίστη».