Ιακωβίδης: Ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια ότι αποχωρεί από την Άρση Βαρών

Ιακωβίδης: Ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια ότι αποχωρεί από την Άρση Βαρών

Την αποχώρησή του από την Εθνική Ομάδα και το άθλημα της άρσης βαρών, ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματός του στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, περιγράφοντας τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η προετοιμασία του.

«Δεν κλαίω επειδή φαινομενικά δεν πήγα καλά αλλά γιατί τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό του και τον στήριξαν υπογραμμίζοντας πως ήταν το κίνητρο του για να συνεχίζει να μάχεται τα τελευταία χρόνια καθώς «είναι πολύ λυπητερό, να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δε σου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει την κατάστασή σου».

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Ιακωβίδης στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το αγώνισμα:

«Η επίδοση αυτή δεν αντικατοπτρίζει το 100% μου αλλά αντιμετώπισα κάποια προβλήματα τραυματισμών μετά το ευρωπαϊκό (Απρίλιο-Μάιο) και ουσιαστικά ήρθα με ένα μήνα προπόνησης. Συγχωρέστε με για το τρέμουλο της φωνής, είναι οι τελευταίες μου στιγμές στην Εθνική Ομάδα. Έφυγα από την Αθήνα με 150 και 180, έκανα στο Τόκιο 156 και 182.

Δοκίμασα το 191 αλλά δεν μπορώ να έχω παράπονο γιατί κατάφερα παραπάνω από αυτά που έκανα τις τελευταίες μέρες στη προπόνηση. Ακολουθήσαμε με τον προπονητή μου μία συγκεκριμένη τακτική επειδή δεν είχαμε ρυθμό και προπονήσεις. Μπήκαμε σιγά-σιγά από χαμηλά και θελήσαμε στο τέλος να δοκιμάσουμε προσπάθειες πάνω από τις δυνατότητες μου. Στο αρασέ μας βγήκες, στο ζετέ όχι.

Αυτή τη στιγμή δεν κλαίω επειδή φαινομενικά δεν πήγα καλά αλλά γιατί τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να κάνω προπόνηση, και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω. Συγγνώμη αν κάποιοι νομίζουν ότι το βάζω στα πόδια αλλά έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπητερό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάσταση σου.

Είναι πολύ λυπητερό αυτό το πράγμα και εγώ δεν το αντέχω άλλο αυτό το πράγμα. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω και το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσω στους δικούς μου, την οικογένεια μου, τους φίλους μου, να τους αγκαλιάσω και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι ήταν το κίνητρο μου για να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια».