ΗΑΕ: Ενέκριναν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για επείγουσα χρήση

ΗΑΕ: Ενέκριναν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για επείγουσα χρήση

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενέκριναν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για επείγουσα χρήση, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το υπουργείο Υγείας και επισημαίνοντας ότι είναι το τρίτο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού που εγκρίνεται στα ΗΑΕ.

Χθες, Τετάρτη, στα Εμιράτα καταγράφηκαν 3.506 νέα κρούσματα, αριθμός που θεωρείται ρεκόρ. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 263.700 περιστατικά μόλυνσης, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει φθάσει τους 762, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

«Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών έδειξαν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου καθώς προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση κατά του κορονοϊού, την ασφάλεια ως προς την χρήση του όπως και ότι ανταποκρίνεται στις διεθνείς και προδιαγραφές ασφαλείας και αποτελεσματικότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο WAM των Eμιράτων, η απόφαση ελήφθη μετά την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου που πραγματοποιήθηκαν στα ΗΑΕ, τα αποτελέσματα των οποίων ωστόσο δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

Οι εμβολιασμοί στην χώρα ξεκίνησαν πειραματικά τον Οκτώβριο και η κυβέρνηση σχεδιάζει στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους να εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού της χώρας.

Την έγκριση του ρωσικό εμβολίου από τα ΗΑΕ επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF( Russian Direct Investment Fund), Κιρίλ Ντμίτριεφ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης του εμιράτου «σημαντικό βήμα για την προστασία του πληθυσμού με την βοήθεια ενός από τα καλύτερα εμβόλια του κόσμου».

Χθες, Τετάρτη, στα Εμιράτα καταγράφηκαν 3.506 νέα κρούσματα, αριθμός που θεωρείται ρεκόρ. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 263.700 περιστατικά μόλυνσης, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει φθάσει τους 762.

Η κυβέρνηση των ΗΑΕ έχει εγκρίνει το εμβόλια της Pfizer και της BioNTech, καθώς και το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm.