Η Τουρκία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει τους S-400

Η Τουρκία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει τους S-400

Την πρόθεση της τουρκικής πλευράς να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400 γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, σημειώνοντας πως οι S-400 είναι έτοιμοι προς χρήση και εναπόκειται στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να αποφασίσουν πότε θα υπάρξει αναγκαιότητα για την χρησιμοποίησή τους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, που επικαλείται το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο 24TV, ο Ισμαήλ Ντεμίρ ανέφερε πως «οι S-400 είναι έτοιμοι προς χρήση, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποφασίσουν πότε θα υπάρξει τέτοια αναγκαιότητα».

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε πως οι τουρκικές επιχειρήσεις του αμυντικού τομέα συνεχίζουν να εργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορά την κατασκευή των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, παρά την απόφαση της Ουάσιγκτον να τις αποκλείσει από το πρόγραμμα αυτό.

Λίγο αργότερα, η Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο TASS τις αναφορές του Ισ, Ντεμίρ. «Πράγματι (ο Ισμαήλ Ντεμίρ) έκανε αυτή την δήλωση σήμερα στην Άγκυρα», ήταν η δήλωση που έγινε εκ μέρους της Διεύθυνσης Αμυντικής βιομηχανίας.