Η Reinvent Technology Partners κοντά σε συμφωνία συγχώνευσης με εταιρεία ιπτάμενων ταξί Joby

Η Reinvent Technology Partners κοντά σε συμφωνία συγχώνευσης με εταιρεία ιπτάμενων ταξί Joby

Ο συνιδρυτής του LinkedIn, Ριντ Χόφμαν, και ο επιχειρηματίας τεχνολογίας και ιδρυτής της Zynga Μάρκ Πίνκους βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τη συγχώνευση της εταιρείας τους Reinvent Technology Partners με την Joby Aviation, εκτιμώντας ότι ο παραγωγός ιπτάμενων ταξί αποτιμάται περίπου στα 5,7 δισ. δολάρια.

Η Reinvent Technology Partners, εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC), η οποία συγκέντρωσε 690 εκατ. δολάρια το 2020, ολοκληρώνει την απαραίτητη χρηματοδότηση για τη συγχώνευση και μία συμφωνία είναι πιθανό να ανακοινωθεί αργότερα αυτό το μήνα.

Η Joby με έδρα το Santa Cruz, που ιδρύθηκε το 2009, απασχολεί περισσότερους από 500 εργαζόμενους. Τον Δεκέμβριο εξαγόρασε την Uber Elevate, το τμήμα παραγωγής ιπτάμενο ταξί του ομίλου Uber.

Η Uber έχει επίσης επενδύσει 125 εκατομμύρια δολάρια στη Joby και ο Έρικ Άλισον, πρώην επικεφαλής της Uber Elevate, είναι τώρα ο επικεφαλής των προϊόντων της Joby.

Η Joby, που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 803 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το PitchBook, αναμένεται από πολλούς στη βιομηχανία να είναι ο πρώτος προγραμματιστής ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί που θα εισαχθεί φέτος.

Οι επιχειρηματίες πίσω από την εταιρεία, Archer και Lilium, στοχεύουν στην κυκλοφορία των ιπτάμενων ταξί τους μεταξύ το 2023 και το 2025.