Η Ολλανδία είχε εύκολο έργο – 3-0 τη Β. Μακεδονία

Η Ολλανδία είχε εύκολο έργο – 3-0 τη Β. Μακεδονία

Μετά την συμφωνία του με τη Μπαρτσελόνα, ο Μέμφις Ντεπάι έδειξε το καλύτερό του πρόσωπο και με τη φανέλα της Ολλανδίας. Ο επιθετικός των «μπλαουγκράνα» έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα της Βόρειας Μακεδονίας καθώς οι «οράνιε» επικράτησαν με 3-0 στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» του Αμστερνταμ. Η ομάδα του Φρανκ ντε Μπουρ αν και είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του EURO 2020 και την πρώτη θέση του 3ου ομίλου, ήθελε να κάνει το τρία στα τρία και το πέτυχε.

Ο Ντεπάι άνοιξε το σκορ στο 24', ενώ στην συνέχεια συμμετείχε στο 2-0 του Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ στο 51ο λεπτό. Ο καινούριος παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν έγραψε το τελικό σκορ στο 58' πάλι από φάση όπου ενεπλάκη ο Ντεπάι. Οι Ολλανδοί είχαν εύκολο έργο και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Η Βόρεια Μακεδονία ήταν μαχητική, αλλά η διαφορά ποιότητας αποδείχθηκε τεράστια. Το ματς ήταν το τελευταίο του Γκόραν Πάντεφ με την ομάδα της χώρας του και για το «αντίο» του καλύτερου παίκτη της βρέθηκε στις εξέδρες κι ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Αυστρία νίκησε με 1-0 την Ουκρανία στην «Αρένα Νατσιονάλα» του Βουκουρεστίου χάρη στο γκολ του Μπάουμγκάρτνερ (21'). Η Ολλανδία με εννιά βαθμούς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην πρώτη θέση. Δεύτερη η Αυστρία με έξι. Τρίτη η Ουκρανία με τρεις βαθμούς, ενώ η Βόρεια Μακεδονία έκλεισε την πρώτη της παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση με τρεις ήττες. Στους «16», η Ολλανδία θ' αναμετρηθεί με την καλύτερη 3η που θα προκύψει από τον 4ο, τον 5ο ή τον 6ο όμιλο (27/6, Βουδαπέστη), ενώ η Αυστρία θα παίξει με την Ιταλία (26/6, Λονδίνο). Η Ουκρανία, τώρα, θα περιμένει να δει αν θα είναι και εκείνη μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων ομάδων της φάσης των ομίλων που θα περάσουν στα νοκ άουτ.

Στο δεύτερο όμιλο, το Βέλγιο «σφράγισε» την πρόκριση και την πρωτιά του γκρουπ νικώντας με 2-0 τη Φινλανδία στο «Κρεστόφσκι» της Αγίας Πετρόπουλης (74' αυτ. Χραντέτσκι, 81' Λουκάκου). Με τρία στα τρία έφτασαν στους εννιά βαθμούς. Οι «κόκκινοι διάβολοι» στους «16» θα παίξουν με μια από τις καλύτερες τρίτες (είτε του α' γκρουπ, είτε του 5ου ή του 6ο) στις 27 Ιουνίου στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης. Η Φινλανδία, έμεινε 3η στην κατάταξη και με τρεις πόντους δεν έχει πολλές ελπίδες να περάσει ως μια από τις καλύτερες τρίτες. Η Δανία, από τη μεριά της, έκανε τη μεγάλη έκπληξη. Νίκησε με 4-1 τη Ρωσία στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης (70' πέν. Τζιούμπα - 38' Ντάμσγκααρντ, 59' Πόουλσεν, 79' Κρίστενσεν, 82' Μάελε) και πέρασε στα νοκ άουτ με μόλις τρεις βαθμούς. Θα παίξει με την Ουαλία στις 26 Ιουνίου στο Αμστερνταμ. Η Ρωσία αποκλείστηκε. Αυτό το αποτέλεσμα έστειλε κι άλλες ομάδες στους «16». Η Ελβετία είναι μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες, ενώ στην επόμενη φάση προκρίθηκαν η Αγγλία, η Τσεχία, η Σουηδία και η Γαλλία. Αυτές τώρα απλά παλεύουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.