8ος χρόνος, ημέρα 2391η
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Η ΝΔ διέγραψε τον Πέτρο Δούκα - «Οι δηλώσεις του δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες και αρχές» του κόμματος

Η ΝΔ διέγραψε τον Πέτρο Δούκα - «Οι δηλώσεις του δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες και αρχές» του κόμματος

Στη διαγραφή του Πέτρου Δούκα προχώρησε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τις πυρκαγιές το 2007.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης.

Υπενθυμίζεται ότι παρών στη σύσκεψη ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός ο οποίος τέθηκε εκτός κυβέρνησης με αφορμή την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα.

Η αναφορά Π. Δούκα και η αντίδραση του Σπ. Λιβανού

Το θέμα ανέδειξε το ilialive, σύμφωνα με το οποίο σε βίντεο - που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook - από σύσκεψη στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, να αναφέρεται στις αποζημιώσεις που δόθηκαν για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007, με δηλώσεις οι οποίες προκάλεσαν οργή.

«Όταν σου πει για τα θέματα των αποζημιώσεων από το παγετό, όπως θυμάσαι, είχαμε πάει στην Ηλεία με τις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε», αναφέρει ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας.

Και συνεχίζει, λέγοντας «κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».

Στη συζήτηση παρεμβαίνει ο κ. Λιβανός, λέγοντας «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε», για να συνεχίσει ότι «υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα», απαντά ο Σπήλιος Λιβανός.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες».