7ος χρόνος, ημέρα 2226η
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Η Μέρκελ «δείχνει» lockdown - «Ανεπαρκή τα ισχύοντα μέτρα»

Η Μέρκελ «δείχνει» lockdown - «Ανεπαρκή τα ισχύοντα μέτρα»
Ap Newsroom

Με δραματικούς τόνους απευθύνθηκε η Άγκελα Μέρκελ σε μέλη του κόμματός της προειδοποιώντας ότι η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα και χαρακτήρισε τα ισχύοντα ανεπαρκή.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Άγκελα Μέρκελ, ανέφερε ότι πολλοί πολίτες δεν φαίνεται να κατανοούν τη σοβαρότητα της επιδημίας και ότι, ενώ περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιαστούν, αυτό δεν θα ήταν αρκετό από μόνο του. Κάλεσε, δε, τα 16 ομόσπονδα της Γερμανίας, τα οποία σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν τις δικές τους πολιτικές για τον περιορισμό του κορονοϊού, να θεσπίσουν περισσότερους περιορισμούς ήδη αυτή την εβδομάδα.

Είχε προηγηθεί δήλωση του υπουργού Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, ο οποίος ανέφερε πως οι περισσότεροι Γερμανοί «έως το τέλος του φετινού χειμώνα θα είναι εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή νεκροί» κάνοντας ξανά έκκληση για τη χορήγηση της 1ης, αλλά και της 3ης δόσης του εμβολίου.

Σύμφωνα με την Telegraph και το ndtv o Υπουργός Υγείας τόνισε πως λόγω της πολύ μεγάλης μεταδοτικότητας της παραλλαγής Δέλτα θα υπάρξουν εκτεταμένα κρούσματα συνιστώντας στους ανεμβολίαστους πολίτες «επειγόντως να εμβολιαστούν».

Όπως είπε, η χώρα διαθέτει επάρκεια εμβολίων, σημειώνοντας ότι έχει εξασφαλίσει 16 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ενισχυτικές δόσεις.

Τόνισε ότι το αποτέλεσμα της τρίτης δόσης θα φανεί μόλις εντός δύο εβδομάδων, ενώ πρόσθεσε πως οι απαιτούμενες δόσεις του εμβολίου της Pfizer που προορίζονται για μικρά παιδιά θα είναι διαθέσιμα ευρέως εντός της Ε.Ε. περίπου στις 20 Δεκεμβρίου.

Οι δηλώσεις Μέρκελ και Σπαν προκάλεσαν ανησυχία στους επενδυτές, με τον δείκτη DAX να υποχωρεί κατά 0,25%. Οι επενδυτές παρακολουθούν με νευρικότητα την εξάπλωση του κορονοϊού σε ολόκληρη την ήπειρο, ειδικά αφού η Γερμανία και η Αυστρία επέβαλαν εκ νέου αυστηρά μέτρα περιορισμού την περασμένη εβδομάδα.