Η Lidl Ελλάς εκπαιδεύει τα στελέχη Λιανικού Εμπορίου του αύριο

Η Lidl Ελλάς εκπαιδεύει τα στελέχη Λιανικού Εμπορίου του αύριο

Η καριέρα στο λιανικό εμπόριο, μέχρι σήμερα, απαιτούσε το λεγόμενο on the job training. Από φέτος το φθινόπωρο, όμως, θα διδάσκεται επίσημα καθώς η Lidl Ελλάς καινοτομεί με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης, που ετοιμάζει τα στελέχη Λιανικού Εμπορίου του αύριο. 

Πρόκειται για το Lidl Up: Learn & Work που δίνει σε νέους με όρεξη για δουλειά, τη δυνατότητα να σπουδάσουν ως στελέχη λιανικού εμπορίου σε κρατικό Ι.Ε.Κ., αποκτώντας παράλληλα, επαγγελματική εμπειρία στα καταστήματά της. 

Το πρόγραμμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της αγοράς, είναι το πρώτο της κατηγορίας του στην Ελλάδα που εφαρμόζει το μοντέλο της διττής εκπαίδευσης: με θεωρητική και επαγγελματική κατάρτιση στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου, δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να αποφοιτήσουν ως έμπειρα στελέχη, έχοντας όμως ήδη την πρακτική γνώση της εργασίας στα καταστήματα Lidl Ελλάς. Και εφόσον το επιθυμούν, να σταδιοδρομήσουν σε αυτά.

Η ιδέα ξεκίνησε από έναν στόχο που είναι συνυφασμένος εδώ και χρόνια με το όραμα της Lidl Ελλάς: την αναβάθμιση της αγοράς εργασίας. Και για την επίτευξή του προχώρησε σε μία ευρεία συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας. Μέσα απ’ αυτήν έγινε πραγματικότητα το Lidl Up: Learn & Work. Το πρόγραμμα που μέσα από την καινοτομία του συμβάλλει και στην ίδρυση μιας νέας ειδικότητας Ι.Ε.Κ.: του Στελέχους Λιανικού Εμπορίου. 

Στα 2 έτη των σπουδών τους, οι σπουδαστές που θα επιλεγούν, θα παρακολουθούν 2-3 ημέρες την εβδομάδα τα θεωρητικά μαθήματα της ειδικότητας τους στο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας, ενώ τις άλλες 2-3 ημέρες θα εργάζονται σε κατάστημα της Lidl Ελλάς στην Αττική, ακολουθώντας το πρόγραμμα εκπαίδευσης υποδιευθυντή, υπό την επίβλεψη του αντίστοιχα εκπαιδευμένου και πιστοποιημένου ως εκπαιδευτές ενηλίκων προσωπικού της εταιρείας.

Η εργασία, θα έχει υψηλή ανταποδοτικότητα για τους σπουδαστές, αφού πέραν της εμπειρίας που θα αποκομίζουν, να αμείβονται με μηνιαίο μισθό (510€ για το πρώτο έτος και 585€ για το δεύτερο), θα καλύπτονται από πλήρη ασφάλιση, ενώ θα έχουν και μια σειρά άλλων παροχών (διατακτικές Τροφίμων, Κάρτα Απεριορίστων Διαδρομών ΜΜΜ και laptop).

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σπουδαστές θα λαμβάνουν αναγνωρισμένο πτυχίο σπουδών από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. αλλά, ταυτόχρονα, θα μπορούν να υπογράψουν σύμβαση εργασίας στην Lidl Ελλάς.

Μία σύμβαση πλήρους απασχόλησης, αορίστου χρόνου, σε θέση υποδιευθυντή, που βάζει τις βάσεις για την επαγγελματική τους αποκατάσταση στον κλάδο και προσφέρει την δυνατότητα μιας σταθερής και ανοδικής καριέρας.

«Φυτώριο» στελεχών

Το Lidl UP: Learn & Work φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει τα στελέχη λιανικού εμπορίου του αύριο. Και υπό την έννοια αυτή, διαμορφώνει ένα «φυτώριο στελεχών» θεωρητικά και πρακτικά καταρτισμένων για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις μιας αγοράς που αναπτύσσεται ραγδαία. Άλλωστε, το όραμα αλλά και οι πράξεις της Lidl Ελλάς δείχνουν την προσήλωσή της στην στήριξη της αγοράς εργασίας. Ξεκινώντας από τους δικούς της ανθρώπους, φροντίζοντας για την εκπαίδευση και την εξέλιξή τους. Γι’ αυτό άλλωστε βραβεύθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης για 5η συνεχόμενη χρονιά, ενώ είναι και Νο1 Εργοδότης Επιλογής.

H Lidl Ελλάς, περιμένει τις αιτήσεις, όλων των ενδιαφερομένων νέων, μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. Το πρώτο τμήμα ανοίγει τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2021. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ .

Πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα μπορεί να λάβει κανείς και τηλεφωνικά στο 2111032330 (09:00 με 20:00 Δευτέρα με Παρασκευή - πλην αργιών). 

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και το όραμά της Lidl Ελλάς στο www.lidlup.gr