Η κλειστή δομή στα Μέγαρα στη συνάντηση Ν. Μηταράκη με εκπροσώπους του δήμου

Η κλειστή δομή στα Μέγαρα στη συνάντηση Ν. Μηταράκη με εκπροσώπους του δήμου

Για την πρόταση της κυβέρνησης για την κατασκευή κλειστής ελεγχόμενης δομής 400 ατόμων σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί, ενημέρωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τους εκπροσώπους του δήμου Μεγαρέων και βουλευτές της περιοχής σε συνάντηση που είχαν, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Μηταράκης πρότεινε τη διενέργεια νέας συνάντησης μέσα στην εβδομάδα σε επίπεδο περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, ενώ ζήτησε και την αντιπρόταση των συμμετεχόντων φορέων για την χωροθέτηση της δομής.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι οι αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται στην Δυτική Αττική, αντιστοιχούν σήμερα σε ποσοστό το 0,1% του πληθυσμού της περιφερειακής ενότητας και με τη νέα πρόταση του ΥΜΑ αναμένεται να ανέλθουν σε ποσοστό 0,4%, δηλαδή, ποσοστό μικρότερο σε σχέση με το 1% ανά περιφερειακή ενότητα.

Στο μεταξύ, οικίσκοι του δημοτικού χώρου φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, κατάλληλα διαμορφωμένοι και περιφραγμένοι μετατράπηκαν από σήμερα σε «καραντίνα» νεοεισερχομένων προσφύγων και μεταναστών, σε εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού covid 19, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη μεταφέρθηκαν σήμερα 16 πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί σε απομόνωση σε περίκλειστο χώρο, παραμένοντας σε ένα παλιό λεωφορείο από τις 22 Μαΐου. 

Διαβάστε ακόμα:

Εκτός δομών από σήμερα 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες