Η ισπανική λίγκα ανανέωσε με σπόνσορα για 20 εκατ. ευρώ

Η ισπανική λίγκα ανανέωσε με σπόνσορα για 20 εκατ. ευρώ

Οι τράπεζες και οι εταιρίες του οικονομικού τομέα παίζουν σημαντικό ρόλο στο ισπανικό ποδόσφαιρο και η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ της LaLiga και της Banco Santander το επιβεβαιώνει. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν χθες να συνεχίσουν μαζί ως την σεζόν 2023-24 με τον ποδοσφαιρικό συνεταιρισμό να βάζει στα ταμεία του 20 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Ετσι, τα πρωταθλήματα της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας θα παραμείνουν συνδεδεμένα με την ισπανική τράπεζα. Τώρα, αποκαλούνται LaLiga Santander και LaLiga SmartBank.

Παρά την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, η LaLiga έκλεισε την σεζόν 2019-20 σημαντικές συμφωνίες με χορηγούς που της απέφεραν αύξηση των εσόδων. Συγκέντρωσε 92,44 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 18,8% περισσότερα από την σεζόν 2018-19. Αυτή την σεζόν θέλει να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ετησίως. Να αναφέρουμε πως από την αγωνιστική περίοδο 2015-16 μέχρι και την περασμένη (2019-20), τα χρήματα που λαμβάνει από σπόνσορες ο ισπανικός ποδοσφαιρικός συνεταιρισμός έχουν ανέβει κατά 83%.

Οσον αφορά στη Banco Santander, η συνεργασία της με τη LaLiga και η παρουσία της στο Copa Libertadores ανδρών και γυναικών είναι οι σημαντικότερες συμφωνίες χορηγίας στο ποδόσφαιρο, αφού έγινε γνωστό πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό της με την UEFA για το Champions League.