Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Δ. Κουφοντίνα

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Δ. Κουφοντίνα

Θέση στο ζήτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα παίρνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) ζητώντας από την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της επικαλούμενη τον κίνδυνο που υπάρχει για τη ζωή του υποστηρίζοντας πως «η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα δηλώνει ότι η ζωή του κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας.

Επισημαίνει, όμως, ότι πρέπει να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του κάτι που ήδη έχει γίνει με τη διάταξη του Εισαγγελέα προς τους γιατρούς του νοσοκομείου της Λαμίας μετά από παρέμβαση των αρχών.

«Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα ελληνικά δικαστήρια όσο και από τη συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού» αναφέρει, ακόμη, εν τούτοις δεν θέτει θέμα παραβίασης του νόμου όπως επικαλείται η πλευρά του Δημήτρη Κουφοντίνα, ούτε θέτει θέμα εφαρμογής του κράτους δικαίου όπως οι υποστηρικτές του αρχιεκτελεστή της 17Ν.

Σε κάθε περίπτωση βασική παράμετρος παραμένει το γεγονός ότι ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει επιλέξει την απεργία πείνας ως μέσο πίεσης προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά του και να μεταφερθεί στην φυλακή που επιθυμεί.