HΠΑ: Αναμένεται η έγκριση του εμβολίου της Pfizer - Ανοίγει ο δρόμος της υποχρεωτικότητας

HΠΑ: Αναμένεται η έγκριση του εμβολίου της Pfizer - Ανοίγει ο δρόμος της υποχρεωτικότητας

Το πράσινο φως αναμένεται να λάβει τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, το εμβόλιο της Pfizer/BionTech από τον FDA για να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times. 

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ουσιαστικά πρόκειται για μια επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος της πλήρους έγκρισης που προβλεπόταν μέσα στον Σεπτέμβριο. Μάλιστα οι ρυθμιστικές αρχές είχαν καταβάλει προσπάθειες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία την προηγούμενη Παρασκευή. Ωστόσο η εφημερίδα αναφέρει ότι αν δεν δοθεί τελικά η έγκριση τη Δευτέρα, αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την υποχρεωτικότητα τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους υπάλληλους, με την αμερικανική κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι οι πολίτες θα ενδιαφερθούν να εμβολιαστούν με ένα σκεύασμα που δεν θα είναι εγκεκριμένο μόνο για επείγουσα χρήση, όπως είναι τα άλλα. 

Σύμφωνα με τους New York Times, ορισμένα πανεπιστήμια και νοσοκομεία αναμένεται να επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μόλις εγκριθεί πλήρως το εμβόλιο ενώ και το Πεντάγωνο πριν ένα μήνα είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους 1,3 εκατ. στρατιώτες στη χώρα. 

Μόλις λάβει την έγκριση, η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει γρήγορα από τον FDA. να εγκρίνει μια τρίτη δόση ως αναμνηστική βολή. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ενήλικες θα πρέπει να προετοιμαστούν για να κάνουν ενισχυτικά εμβόλια οκτώ μήνες αφότου έλαβαν τις δεύτερες δόσεις τους, στις 20 Σεπτεμβρίου.