H κόκκινη κάρτα στον Μπογδάνο και η απάντηση Μητσοτάκη σε ακραίες θέσεις

H κόκκινη κάρτα στον Μπογδάνο και η απάντηση Μητσοτάκη σε ακραίες θέσεις

Πριν από είκοσι ημέρες περίπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δείξει στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο κίτρινη κάρτα για τη δημοσίευση μιας λίστας με ονόματα αλλοδαπών παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγείο. Αυτή τη φορά η κόκκινη κάρτα ήταν αναπόφευκτη με τον Πρωθυπουργό να προχωρεί στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στέλνοντας μήνυμα περί μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα ακραίας ρητορικής που φέρνει μνήμες εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων.

Η περίπτωση με τη λίστα των ανήλικων μαθητών είχε ξεχειλίσει το ποτήρι της ανοχής. Εντούτοις δόθηκε στον πρώην πλέον βουλευτή της ΝΔ. Μια ακόμη ευκαιρία μετά τις διευκρινίσεις που έσπευσε να δώσει δείχνοντας και μεταμέλεια για το συμβάν. Όμως είχε γίνει σαφές από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ανάλογες συμπεριφορές δε θα γίνουν δεκτές στο μέλλον.

Η κόκκινη κάρτα που βγήκε στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο δείχνει ότι ο Πρωθυπουργός το εννοούσε και πλέον το μήνυμα είναι σαφές, με κυβερνητικές πηγές να επισημαίνουν ότι «απόψεις διαφορετικές που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη»

Και καταλήγουν σημειώνοντας πως «εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω» στέλνοντας με τον τρόπο αυτό μήνυμα και προς την αντιπολίτευση, ειδικά την αξιωματική που εμμένει σε μια εμφυλιοπολεμική ρητορική καθώς και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δώσει στην κυβέρνηση ακροδεξιά χαρακτηριστικά.

Με την κίνησή του αυτή ο Πρωθυπουργός έκλεισε κάθε περιθώριο ανάλογων αναφορών. Η διαγραφή ενός βουλευτή για απόψεις διαφορετικές από τις αξιακές της ΝΔ. Έρχεται να αναδείξει τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της κεντροδεξιάς παράταξης της οποίας ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπου ακραίες συμπεριφορές και υβριστές βρίσκουν στέγη χωρίς να ενοχλούνται στο παραμικρό.

Από υπερασπιστές της 17Ν μέχρι στελέχη που χρησιμοποιούν τις λογικές της δολοφονίας χαρακτήρων και ακραίες υβριστικές εκφράσεις παραμένουν ακόμη και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη δικαιολογία πως δεν υπάρχει λογική διαγραφών σε ένα κόμμα της... Αριστεράς.

Είναι βέβαιο πως η κόκκινη κάρτα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στέλνει μήνυμα και στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης για τα όρια που υπάρχουν αλλά και για το γεγονός ότι στην κοινή προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλα τα μέτωπα, οικονομία πανδημία και εθνικά δε χωρούν παρασπονδίες για προσωπικούς ή άλλους λόγους.