Οικονόμου: Λάθη παρόμοια με αυτό του κ. Μπογδάνου δεν θα γίνονται ανεκτά στο μέλλον

Οικονόμου: Λάθη παρόμοια με αυτό του κ. Μπογδάνου δεν θα γίνονται ανεκτά στο μέλλον

«Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, με αφορμή τις αντιδράσεις των κομμάτων για ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ  Κωνσταντίνου Μπογδάνου και την παραδοχή του λάθους του, τονίζοντας πως «είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη πρέπει να ακολουθούν την αρχή αυτή» και ότι «ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την ανάρτηση του βουλευτού στα κοινωνικά δίκτυα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επισήμανε πως είναι «αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη πρέπει να ακολουθούν την αρχή αυτή. Ως εκ τούτου, η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ο ίδιος αναγνώρισε μεν το λάθος, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά».

Εκπαίδευση: Σχολεία και Πανεπιστήμια

Στην αρχική τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «παρακολουθούμε με ικανοποίηση το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των φοιτητών και των φοιτητριών καθώς και των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα πάνω από 73% των φοιτητών μας έχουν κάνει την πρώτη δόση ή έχουν νοσήσει, ενώ ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά εμβολιασμού στα ΑΕΙ στα μέλη ΔΕΠ και στους διοικητικούς, περίπου στο 87%, που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ενώ στα μέλη ΔΕΠ το ποσοστό είναι ακόμη πιο υψηλό αφού πηγαίνουμε στο 91%» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η γενιά της μόρφωσης, οι άνθρωποι της επιστήμης και της έρευνας μας δείχνουν το δρόμο μας δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα. Η υπευθυνότητά τους αναδεικνύει ότι ζητούν την δια ζώσης επαναλειτουργία των ΑΕΙ και είμαστε αποφασισμένοι να τους στηρίξουμε και αυτό να πραγματοποιηθεί άμεσα από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο» πρόσθεσε.

Εφαρμογή μέτρων Δ.Ε.Θ.

Επίσης ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας η κυβέρνηση έχει ανοίξει βήμα και το έργο που παράγεται είναι πολύπλευρο και ποιοτικό.

«Ο πρωθυπουργός περιέγραψε αναλυτικά, τεκμηριωμένα και πειστικά το άλμα ευημερία που επιχειρείται μέσω των αναπτυξιακών πολιτικών μας. Η ελληνική κοινωνία κατάλαβε ότι υπάρχει όχι μόνο ένα σχέδιο ασφαλούς διέλευσης από τις επιπτώσεις των πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζουμε αλλά και ένα ολιστικό πλάνο αναβάθμισης του επιπέδου ζωής των πολιτών με έμφαση στη νεολαία, στη μεσαία τάξη και στο περιβάλλον» είπε.

Επισήμανε ότι η αντιπολίτευση αδυνατεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο πολιτικού σχεδιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Απόδειξη ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον πήχη είναι η κριτική που κάνει στο μέτρο για τις γονικές παροχές» υπογράμμισε.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η κατάργηση για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών των φορολογικών επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις γονικής παροχής και δωρεάς ακινήτων και μετρητών στοχεύει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα ξεζούμισε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός πέρα από την οικονομική τους διάσταση έχουν και μια σαφή αξιακή στόχευση. «Την επιβράβευση του μόχθου των οικογενειών» είπε.

Νομοθετικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς

Υπογράμμισε ότι χθες έγινε νόμος του Κράτους μια ακόμη προεκλογική μας δέσμευση με στόχο να μην έχουμε: «Κανένα ζώο αδέσποτο-Κανένα ζώο κακοποιημένο».  Μέσω του προγράμματος «Άργος», προγραμματίζεται η χρηματοδότηση των Δήμων με 40 εκατ. ευρώ για την κατασκευή καταφυγίων και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.

Ταυτόχρονα, ορίζεται νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της κακοποίησης των ζώων, μέσα από το πλέγμα που διαμορφώνεται για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, τη δημιουργία των μητρώων που επιβάλλουν τη λεπτομερή καταγραφή και διασταύρωση των στοιχείων, την αυστηροποίηση των ποινών, καθώς και την ανάπτυξη της ψηφιακής εφαρμογής και ιστοσελίδας καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Μείωση της ανεργίας

Σύμφωνα  με χθεσινά στοιχεία είχαμε  ταχύτερη του αναμενόμενου μείωση της ανεργίας. Η ανεργία τον περασμένο Ιούλιο διαμορφώθηκε  στο 14,2% έναντι 16,8% τον Ιούλιο 2020 και του 15% τον Ιούνιο 2021. 

Προκύπτει από τα στοιχεία ότι ο αριθμός των ανέργων συμπολιτών μας είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων 11 ετών και αντίστοιχα ο αριθμός των απασχολούμενων ο υψηλότερος από το ξεκίνημα της κρίσης δημοσίου χρέους. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των φοροελαφρύνσεων, των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που  φέρνουν νέες επενδύσεις, δημιουργούν νέες δουλειές και νέα εισοδήματα που με τη σειρά τους αυξάνουν το Α.Ε.Π. για όλους τους Έλληνες.

Τα αυξημένα ποσοστά της ανεργίας των νέων που καταγράφονται αναδεικνύουν την σημασία των πολιτικών της Κυβέρνησής μας, τόσο σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, όσο και των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Δ.Ε.Θ. για την πολιτική με το «πρώτο ένσημο», αλλά και την αύξηση κατά 50.000 των θέσεων εργασίας στις οποίες το Κράτος θα πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές. 

Ράλι Ακρόπολης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ, της MED9.  Θα είναι στην Αθήνα και η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, είπε. Παράλληλα ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε εξηγώντας τα οφέλη από το Ράλι Ακρόπολις είπε ότι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. «Πάνω από 180 διεθνή ΜΜΕ μετέφεραν εικόνα σε όλο τον κόσμο και πάνω από 300.000 θεατές παρακολούθησαν το Ράλι», σημείωσε.