GPO: Σχεδόν 4 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με την αντιπολιτευτική γραμμή

GPO: Σχεδόν 4 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με την αντιπολιτευτική γραμμή

Σχεδόν 4 στους δέκα ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται αντίθετοι με την επίσημη γραμμή του κόμματος, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της εταιρείας GPO, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι το κόμμα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση Λιγνάδη.

Πιο αναλυτικά, στο ερώτημα «Πως κρίνετε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της πανδημίας όλη αυτή την περίοδο» τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά, κυρίως για το εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το 59,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει θετικά τη στάση του, αλλά το 36% την κρίνει αρνητικά.

Παράλληλα, στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση Λιγνάδη» το 57,7% των ψηφοφόρων του κόμματος εκτιμά πως πράγματι η αξιωματική αντιπολίτευση αυτό κάνει και μόνο το 43,3% εκτιμά πως όχι.

Στο ερώτημα «Ανεξάρτητα με το τι ψηφίζετε, η εικόνα που έχετε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με 1,5 χρόνο πριν είναι σήμερα», το 48,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει καλύτερη ή ίδια εικόνα για τον πρωθυπουργό! Και το 50,6% έχει χειρότερη εικόνα για τον κ. Μητσοτάκη.

Τέλος, στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει δεκτό το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου αυτός να σταματήσει την απεργία πείνας και να αποφευχθεί ενδεχόμενος θάνατός του» το 30,7% των ψηφοφόρων που απαντούν θετικά, ενώ το 62,9% των πολιτών επιθυμεί η κυβέρνηση να μην κάνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα, με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζονται διχασμένοι και σε αυτό το ερώτημα.

Συγκεκριμένα, ποσοστό 56,7% ζητά την ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας, ενώ το 37,3% επιθυμεί την απόρριψη του αιτήματος μεταγωγής στον Κορυδαλλό.

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου

Με διαφορά 13,7% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 36,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που αγγίζει το 22,7%. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7,1%, ΚΚΕ με 6,3%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3,0%. Επιπροσθέτως, το 12,5% των ερωτηθέντων απάντησαν «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ», ενώ το 4% άλλο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, η ΝΔ προηγείτο με διαφορά 13,1%.