Goldman Sachs: Άλμα στα κέρδη του β' τριμήνου

Goldman Sachs: Άλμα στα κέρδη του β' τριμήνου

Κέρδη 2,4 δισ. δολάρια παρουσίασε η Goldman Sachs το β' τρίμηνο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις, με τη μετοχή της να πραγματοποιεί άλμα κατά σχεδόν 4% κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην Wall Street.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα εμφάνισε κέρδη 6,26 δολάρια ανά μετοχή ή 2,25 δισ. δολάρια, ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο το 2019, κέρδισε 5,81 δολάρια ανά μετοχή ή 2,20 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδος 3,78 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα έσοδα είναι 41% υψηλότερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, στα 13,3 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Μάλιστα, αυτά είναι και τα καλύτερα έσοδα β’ τριμήνου που έχει καταγράψει ποτέ η τράπεζα.

Στις αρχές Ιανουαρίου μάλιστα η Goldman Sachs Group, είχε ανακοινώσει πτώση 26% στην κερδοφορία του τετάρτου τριμήνου του 2019 και υψηλότερα λειτουργικά κόστη.

Τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs υποχώρησαν στα 1,72 δισ. δολάρια στο τρίμηνο έως τα τέλη Δεκεμβρίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιδόσεις της Goldman ήρθαν κόντρα στις προβλέψεις του Γουόρεν Μπάφετ ο οποίος ανακοίνωσε προ μηνών ότι μείωσε τη συμμετοχή του στην τράπεζα.

Συγκεκριμένα, η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ είχε ρευστοποιήσει τις περισσότερες μετοχές της Goldman Sachs, που είχε στην κατοχή της το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς η πανδημία προκαλούσε αναταράξεις στις αγορές. 

H έκθεση της Berkshire Hathaway στην Goldman Sachs έκανε βουτιά 84% στα 1,92 εκατ. μετοχές, με την αξία τους να υπολογίζεται στα 330 εκατ. δολάρια.