8ος χρόνος, ημέρα 2279η
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Γώγος: Η επέκταση της τηλεργασίας στην επόμενη εισήγηση της επιτροπής ειδικών

Γώγος: Η επέκταση της τηλεργασίας στην επόμενη εισήγηση της επιτροπής ειδικών
Shutterstock

Η επόμενη εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων εν όψει της λήψης πρόσθετων μέτρων για τον Ιανουάριο, θα αφορά την απασχόληση περισσότερων εργαζομένων με τηλεργασία ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. «Σε όσο βαθμό μπορεί να εφαρμοστεί η τηλεργασία θα είναι θετικό», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι στο παρελθόν αποδείχθηκε αποτελεσματικό μέτρο.

Για την μετάλλαξη Όμικρον ανέφερε πως φαίνεται ότι να είναι ελαφρύτερη αλλά λόγω της μεγάλης διασποράς που ενδεχομένως θα υπάρξει υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων όσο και νοσηλευόμενων. Σημείωσε ωστόσο ότι η Όμικρον σίγουρα δεν είναι χειρότερη από τις προηγούμενες μεταλλάξεις.

Για την τρίτη δόση τόνισε ότι η παραγωγή των εξουδετερωτικών αντισωμάτων πολλαπλασιάζεται σε μεγάλο βαθμό ,έως και 100 φορές όπως είπε , διευκρινίζοντας πως αυτό δείχνει ότι καλύπτει και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για τέταρτη δόση. «Χρειαζόμαστε κι άλλα δεδομένα αλλά δεν αποκλείεται να δούμε ότι τα αντισώματα κρατάνε έως και 12 μήνες με την αναμνηστική δόση».