Γλυκά Νερά: Πού στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία της 20χρονης

Γλυκά Νερά: Πού στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία της 20χρονης

Σεσημασμένη σπείρα «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις κουκουλοφόροι στραγγάλισαν την κοπέλα μπροστά στο 11 μηνών μωρό της και στον 32χρονο σύζυγό της, που τον είχαν δέσει.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση κάνουν λόγο για «ειδεχθές έγκλημα, ιδιαίτερης αγριότητας», τονίζοντας ότι είναι θέμα ημερών η σύλληψή τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι τρεις δράστες είναι πιθανότατα σεσημασμένοι με πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν αφήσει αποτυπώματα και DNA στο σπίτι, όπου παρέμειναν πολλή ώρα, προκειμένου να βρουν το μεγάλο χρηματικό ποσό, που πίστευαν -μετά από σχετική πληροφόρησή τους- ότι είχαν η άτυχη κοπέλα και ο 32χρονος σύζυγός της. 

 Δύο ομάδες αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών "ξεσκονίζουν" φακέλους ποινικών που έχουν αποφυλακιστεί, κυρίως το τελευταίο διάστημα, και εκτιμούν ότι τα λάθη που έκαναν οι αδίστακτοι κακοποιοί θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. 

 Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει εργαστηριακά ευρήματα από τα ρούχα της 20χρονης και του συζύγου από διάφορους χώρους της μεζονέτας, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσει το δρομολόγιο των δραστών. 

Παράλληλα, διενεργείται σήμερα η νεκροψία στην 20χρονη, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου της κοπέλας. Πιθανότατα πρόκειται περί στραγγαλισμού, ίσως και με την ίδια μπλούζα που φορούσε το θύμα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι κακοποιοί είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου που είχε πραγματοποιήσει το ζευγάρι και θεωρούσαν ότι θα βρουν στο σπίτι ένα «θησαυρό».

Όπως είπε ο 32χρονος είχε κάνει ανάληψη ενός ποσού για κάποια έξοδα. Η ΕΛΑΣ ερευνά πρόσωπα που είτε εργάστηκαν στο σπίτι του ζευγαριού, είτε γνώριζαν για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους 300.000 ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να ήταν μέλος της συμμορίας σε ρόλο τσιλιαδόρου.

Το χρονικό

Οι τρεις δράστες μπήκαν στη μεζονέτα στην οδό Πανάγου από παράθυρο που παραβίασαν από πίσω πλευρά, και από εσωτερική σκάλα πήγαν στη σοφίτα όπου κοιμόντουσαν η οικογένεια.

Οι δράστες πριν ανέβουν στη σοφίτα του σπιτιού όπου βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα κρέμασαν το σκύλο της οικογένειας που γάβγιζε, στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.

Απείλησαν με δυο πιστόλια τον 32χρονο πιλότο ελικοπτέρων σε ιδιωτική εταιρία και την 20χρονη σύζυγό του και τού ζήτησαν χρήματα.

«Φώναζε η γυναίκα, ο σκύλος γάβγιζε ελαφρά. Ο διπλανός δεν πήρε χαμπάρι. Για να μην φωνάζει την έπνιξαν», δήλωσε στην ΕΡΤ κάτοικος της περιοχής.

Ο 32χρονος τους είπε ότι στο ημιυπόγειο του σπιτιού έχει κρυμμένα περίπου 15.000 ευρώ, μέσα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Οι κακοποιοί τα πήραν, όπως και κοσμήματα αξίας. Επειδή πίστευαν όμως ότι υπήρχαν και άλλα χρήματα ανέβηκαν πάλι στη σοφίτα και άρχισαν να βασανίζουν την 20χρονη, ζητώντας να τους αποκαλύψει που έχουν κρυμμένα περισσότερα χρήματα και κάποια στιγμή απείλησαν πως θα κάνουν κακό στο μωρό της.

Στην κατάθεσή του ο 32χρονος πιλότος είπε πως «είδα τρία άτομα με κουκούλες. Οι δύο ήταν ψηλοί και ο ένας κοντός. Ο κοντός άρπαξε τη γυναίκα μου και την έδεσε πισθάγκωνα με μια μπλούζα. Εμένα μου έδεσαν χέρια και πόδια με σχοινιά με φίμωσαν με ταινία και με έβαλαν στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι».

Η 20χρονη φαίνεται πως συνέχισε να αντιδρά και να φωνάζει. Οι δράστες την έπνιξαν με μια μπλούζα.

Ο 32χρονος σύζυγός της κατάφερε, όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία σχηματίζοντας τον αριθμό με τη μύτη του.

«Μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά, μου έλεγαν συνέχεια που είναι τα λεφτά ρε;» φέρεται να είπε ο 32χρονος, όπως μετέδωσε το Open.